avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dacã la fond am pierdut ºi am fost obligat la plata ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Dacã la fond am pierdut ºi am fost obligat la plata cheltuielilor judiciare, asta se va întâmpla ºi dacã voi pierde apelul?

Buna ziua ! Am formulat o plangere contraventionala impotriva unui proces-verbal , insa plangerea introdusa a fost respinsa si am fost obligat la cheltuieli catre stat. Intrebarea mea este daca , in cazul in care apelul formulat va fI respins , voi mai fi obligat la alte cheltuieli catre stat ?
Cel mai recent răspuns: traian23 , utilizator 18:30, 7 August 2013
Ati fost obligat la cheltuieli judiciare catre stat sau catre persoana pe care ati dat-o in judecata?
Da, in situatia in care recursul (pentru ca aceasta este calea de atac impotriva unui proces verbal de contraventie) va fi respins ca nefondat, puteti fi obligat la alte cheltuieli de judecata ocazionate de judecarea recursului
draghici cornelia a scris:
Da, in situatia in care recursul (pentru ca aceasta este calea de atac impotriva unui proces verbal de contraventie)...

Calea de atac împotriva unei hotărâri judecătoreşti pronunţată într-o cauză având ca obiect plângere contravenţională este apelul (art. 34, alin. 2 din OG nr. 2/2001).


@ traian23

Da, în situaţia în care apelul dvs. va fi respins veţi fi obligat şi la plata de cheltuieli judiciare în favoarea statului. Aţi avut ghinionul să prindeţi în vigoare prevederea din OG nr. 2/2001 referitoare la plata cheltuielilor judiciare către stat. Ea a fost recent abrogată, însă cauza dvs. rămâne supusă vechilor prevederi până la rămânerea definitivă a hotărârii pronunţate.
Va multumesc mult doamna Pinten ! Sper totusi ca nu vor fi intr-un cuantum la fel de mare ca cel de la fond . Apelul se va judeca in septembrie.
M-aţi botezat, vreau un miel. Glumesc! :)

Nu am cum să ştiu dacă, faţă de ceea ce aţi plătit la fond, cuantumul cheltuielilor judiciare în apel va fi mai mic. Teoretic, dacă nu se administrează decât proba cu înscrisuri şi dacă apelul se judecă mai repede, ar trebui ca acest cuantum să fie mai mic. Cheltuielile judiciare sunt cheltuielile ocazionate de desfăşurarea unui proces (cheltuielile necesare pentru efectuarea actelor de procedură, administrarea probelor etc.).
.
Mii si mii de scuze , doamna Pintea !:"> Mielul este al dumneavoastra :) Va multumesc mult pentru raspuns ! Am decis intr-un final sa nu mai formulez apel .... am vazut acum ca se percepe taxa de timbru de 20 de lei pentru plangerile contraventionale, si au fost abrogate cheltuielile catre stat , asa cum ati spus dumneavoastra ! Va multumesc inca o data si toate cele !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli judiciare avansate de stat ellygheorg ellygheorg doresc sa stiu cum stabileste instanta cuantumul cheltuielilor judiciare , care sunt criteriile avute in vedere( sunt cuprinse in vreun regulament accesibil ... (vezi toată discuția)
Mai pot sa atac o hotarare definitiva? mariazet45 mariazet45 Anul trecut am avut un proces pe rol .o amenda de circulatie .considerand ca nu sant vinovata am deschis actiune in tribunal.Actiunea a fost respinsa ca ... (vezi toată discuția)
Pierdere proces de contestatie a contraventiei - cheltuieli de judecata? costels87 costels87 Buna ziua. Daca am depus o contestatie la procesul verbal de contraventie, se ajunge in instanta si pierd, voi fi obligat si la plata cheltuielilor de ... (vezi toată discuția)