avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara in suma fixa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara in suma fixa

Am divortat acum doi ani. Din casnicie a rezultat un copil , acum are 11 ani, care a ramas la mine. conform sentintei judecatoresti fostul meu sot a fost obligat la plata pensiei alimentara in cuantum de 25% din salariul net. Conform acestei sentinte el mi-a platit lunar 125 lei, bani care mi se par mult prea putin pt a ajuta in cresterea unui copli. Acum am facut o cerere la judecatorie ca sa recalculeze pensia alimentara. Am primit un raspuns de la judecatorie, in care mi se confirma ca fostul meu sot a platit lunar suma respectiva. Nu stiu ce s-a intamplat, dar tin minte foarte clar ca ce am cerut.(am atasat si un mandat postal cu care imi trimite banii) Nu am cerut sa-l intrebe daca plateste sau nu pensia alimentara. Judecatoria ma roaga sa dau un raspuns, daca-i asa sau nu?! Daca poate sa-mi spuna cineva ce ar trebui sa fac mai departe? Eu vreau s-mi scrie acolo in sentinta, cati bani trebuie sa dea, nu in procente, ca nu am timp sa tot urmaresc cand cat castiga fostul meu sot. si nu cred ca are un castig de 500 lei.
Cel mai recent răspuns: bilibokzsuzsa , utilizator 16:00, 21 Iulie 2013
Cred ca ce ati primit de la judecatorie este o Intampinare formulata de fostul Dvs. sot in care el declara ca a platit pensia de intretinere pana acum.
Dvs. trebuie sa faceti un Raspuns la aceasta Intampinare in care puteti combate cele sustinute de fostul sot in aceasta.
Daca nu mai are alti copii, fostul sot va fi obligat sa platesca pensia de intretinere in cuantum de 1/4 din media veniturilor realizate pe ultimele 6 luni.
Daca insa nu realizeaza venituri, va plati 200 de lei luna, adica 1/4 din venitul minim pe economie.
In dispozitivul sentintei se va stabili o suma fixa drept pensie de intretinere, nu un procent din veniturile fostului sot.


Multumesc mult de raspuns. El nu mai are alti copii, si desi eu am zis si am formulat si in scis de mai multe ori, ca suma sa fie exprimat in cifre nu in procente, nu m-a ascultat nimeni. Sunt curioasa ce se va intampla de acum inainte.
Merci

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie alimentara GETA26 GETA26 buna seara Eu am divortat in 2011 si de atunci fostul sot imi plateste o pensie lunara fixa de 550 lei pentru 2 copii. Zilele trecute am avut surpriza ... (vezi toată discuția)
Poprire m_ariana m_ariana Buna ziua Am divortat de curand, iar in urma divortului fostul sot este obligat la plata unei pensii de intretinere ptr 2 copii minori . A trecut o ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie intretinere ContSters71734 ContSters71734 Fostul meu sot are in ingrijire fetita noastra,mentionez ca am platit pensie alimentara,el acum solicita la judecatorie \'\'majorarea pensiei alimentare\'\',as ... (vezi toată discuția)