avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Poprire
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Poprire

Buna ziua
Am divortat de curand, iar in urma divortului fostul sot este obligat la plata unei pensii de intretinere ptr 2 copii minori .
A trecut o perioada de cca 6 luni ,iar sentinta este definitiva de 3 luni.
Pana in prezent nu a platit nimic motivand ca probabil suma se va retine din salar.
In decizie se specifica ca este obligat la plata unei suma lunare de la data introducerii actiunii in instanta,nu ca se va retine prin poprire pe salar.
Cu cine trebuie sa iau legatura pentru recuperarea sumelor restante si pentru infiintarea unei propriri ,ptr a nu astepta in fiecare luna ireze banii daca are chef sau nu.
Pot face cerere direct la judecatorie sau trebuie sa apelez la un avocat sau executor?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 19:39, 9 August 2021
Mergeti cu sentinta la un executor judecatoresc.
Cu sentinta legalizata mergeti la un executor judecatoresc. Daca cunoasteti locul de munca al fostului sot este cu atat mai bine, pt ca executorul va face adresa de infiintare a popririi catre angajator si acesta va opri si vira banii lunar intr-un cont pe care il veti indica.

Dar asta doar daca fostul sot refuza sa achite aceasta pensie pt ca dvs veti cheltui si cu executorul. Este adevarat ca veti recupera sumele de bani tot de la debitor, daca acesta realizeaza venituri.
Dacă merg cu sentința la un executor pentru că fostul nu mi-a platit pensia alimentară din urmă de un an , cât timp va dura până va fi obligat să-mi de-a pensia alimentară din urmă ? Cât durează acest proces ?
Nu este un proces ci o executare silita. Executorul va inregistra cererea dvs, va cere imediat incuviintarea executarii silite si va notifica debitorul, instituind totodata poprirea.

Durata concreta pana veti recupera din urma depinde de suma care deja s a acumulat, stiut fiind ca procentul maxim al popririi este de 1/2 din venituri in cazul popririi sumelor de bani cu titlu de pensie de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de poprire- pensie de intretinere de recuperat viomari viomari Buna ziua, Dupa terminarea divortului instanta a hotarat ca paratul sa plateasca pensia alimentara celor 2 copii ,de la introducerea actiunii de divort. As ... (vezi toată discuția)
Modalitatea de plata a pensie de intretinere dupa divortul la notar cristibox cristibox Buna ziua! Am introdus divortul la notar ,avand si copil minor. Va rog sa imi spuneti cum fac sa imi fie oprita direct alocatia de intretinere a ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara danimaria99 danimaria99 din luna noiembrie fostul sot a dus la noul servici actlele necesare ptr a-mi livra firma respectiva banii dar nici in prezent nu am primit nimic mentionez ca ... (vezi toată discuția)