avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 2 contracte de munca cu 8 ore fiecare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

2 contracte de munca cu 8 ore fiecare?

Buna ziua....Lucrez la o firma de la care as vrea sa imi dau demisia,dar in prima faza as vrea sa intru in concediu de odihna, timp in care ma duc la al doilea job unde societatea respectiva ma angajaza din prima zi cu contract pe perioada determinata la 8 ore...In cazul in care merge treaba la a doua societate la terminarea cconcediului ma intorc la primul job si demisionez...Este legal??? Ce sanse sunt ca al doilea angajator sa nu afle ca mai am un job??????(CA daca afla posibil sa zica "dute acasa"sau "dute acasa si hotarastete ori la aia ori la noi")
Ultima modificare: Duminică, 21 Iulie 2013
ovidiussmmi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:14, 21 Octombrie 2016
1. Codul muncii spune:

Art. 35
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.

(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

2. Nu se precizeaza o anume restrictie in ce priveste numarul de ore al duratei muncii asa ca puteti sa aveti doua CIM cu 8 ore , in acelasi timp.

3. Conform Codului fiscal trebuie sa anuntati angajatorul in cazul in care aveti locul de munca de baza in alta parte.

Nu esti nici primul, nici ultimul care-si incearca in acest fel sansele de mai bine.
Posibilitatea de a afla de un job paralel este mica daca nu te dai de gol.
Succes si incredere in fortele proprii. Deciza de si cum faci, este la tine.
Multumesc pentru raspuns...
In momentul in care al doilea angajator de la firma y ma introduce in Revisal nu apar deja ca angajat la firma x????
Ultima modificare: Duminică, 21 Iulie 2013
ovidiussmmi, utilizator
Nu are nicio relevanta acest aspect. Asa cum s-a mai spus putei cumula mai multe c.i.m. la acelasi angajator sau la angajatori diferii.

REVISAL-ul nu este o baza publica, astfel incat noul dvs angajator nu vede decat proprii lui salariati , nu istoricul angajarii lor.

Alte discuții în legătură

Doua contracte individuale de munca cyan cyan Daca iti dai demisia de la o firma iar preavizul este foarte mare, maxim 45 zile fiind o functie de conducere, poti avea surpriza ca firma unde ai avut ... (vezi toată discuția)
Munca la domiciliu denaeira denaeira Firma noastra are posibilitatea de a da munca la domiciliu (va fi munca in acord,fiecare faza de lucru are o norma de timp care va fi inmultita cu un tarif ... (vezi toată discuția)
2 cim-uri pentru o saptamana (cel vechi pontat ca si concediu) fury09 fury09 Buna ziua, urmeaza sa imi schimb jobul si voi fi in situatia in care voi avea pentru o saptamana doua CIM-uri active (din pacate nu pot incepe cu o saptamana ... (vezi toată discuția)