avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare salariu

Buna ziua,pana in urma cu o luna eram angajatul unei Societati,in momentul in care am depus o cerere de concediu de odihna am aflat ca nu imi poate fi acordat concediul deoarece Societatea nu mai exista,fiind in insolventa si am mai aflat ca contractul meu de munca este nul de cateva zile.Banuiesc ca daca nu formulam respectiva cerere nici astazi nu aflam ca lucrez intr-o firma care nu mai exista. Nu imi pot recupera salariul pentru luna Mai,jumatate din Iunie si plata concediului de odihna ,aferent celor 6 luni lucrate.Mi-au ofertat reangajarea in noua firma in care am aflat ulterior ca exista si parte din colegi mei sunt deja angajati acolo.Nu am acceptat,mi-am gasit alt job.dar nu stiu cum sa imi recuperez cele cuvenite si mai mult am nevoie de o adeverinta care sa imi arate perioada lucrata la ei deoarece urmez o specializare unde trebuie sa prezint vechimea in meserie,act care nu doresc sa mi-l elibereze deoarece sustin ca nu mai detin stampila.Decizie de incetare a contractului de munca nu am primit,ce pot sa fac in continuare ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:37, 21 Iulie 2013
Mergeti urgent la ITM sa va spuna ce trebuie facut.
Neplata salariului poate face obiectul :
- unei sesizari la ITM-ul in raza caruia acel angajator isi are sediul social

In sesizare se va specifica datele de identitate , precum si neregulile savarsite de catre angajator in legatura cu relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca . De exemplu, neplata salariului, neinregistrarea demisiei, neplata orelor suplimentare, neacordarea reapausului saptamanal etc.

ITM-ul va constata incalcarea legislatiei muncii si va putea sanctiona cu avertisment sau cu amenda pe angajator, dar nu-l poate obliga pe angajator sa plateasca salariile restante.

- unei actiuni in instanta la Tribunalul in raza caruia arei domiciliul sau locul de munca.

Singura autoritate in stat care il poate obliga pe angajator este instanta de judecata. Actiunea se depune la Tribunalul in a carui raza aveti domiciliu sau locul de munca , in termen de 3 ani de la data de cand trebuia sa plateasca salariile. Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salariu sofer tir prelatia danemarca-germania uviteb uviteb Va salut, cer consultanta/ajutor in cazul unei inselaciuni: Am muncit in calitate de sofer TIR pe Danemarca-Germania angajat pe un cap tractor a unei ... (vezi toată discuția)
Angajat care nu isi primeste banii dupa demisie bogha13 bogha13 Buna ziua. Cum procedez in cazul in care mi-am dat demisia de la un patron ( nu a vrut sa imi semneze demisia la zi ) am stat in preaviz si mai trebuie sa mai ... (vezi toată discuția)
Recuperare salariu ionita elena ionita elena Buna ziua, Acum doua luni ( 15 martie 2013)mi-am dat demisia de la fostul loc de munca, imediat incepandu-mi activitatea la alta companie. Nici pana in ... (vezi toată discuția)