avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Calcul pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Calcul pensie alimentara

Buna ziua.Cum se calculeaza pensia alimentara daca acum 4 luni am avut un venit la un loc de munca de unde am plecat iar de 2 luni lucrez la actualul loc de munca unde am un venit mai mic.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: dancovasa , utilizator 20:01, 28 Iulie 2013
dancovasa a scris:

Nu am deschis inca procesul.Doream sa stiu cum se va calcula media pe ultimele 6 luni sau procent din salariul actual care e mai mic.Va multumesc

Dv aveti sau nu o pensie stabilita in acest moment? Daca aveti o pensie stabilita, ati avut poprire pe salariu? Daca da, promovati actiune de reducere, motivat de faptul ca vi s-au micsorat veniturile si atasati dv doar o adeverinta de la noul loc de munca. Solicitati de asemena ca pensia sa va fie stabilita in procent. Sau pur si simplu promovati o actiune prin care solicitati ca obligatia de intretinere sa fie modificata din cuantum in procent. In lege scrie ca pensia se stabileste din venitul lunar net.
Daca pana acum nu aveti o hotarare prin care sa fiti obligat la plata, nu dv trebuie sa promovati o astfel de actiune, dv nu aveti niciun interes.
Nu am o pensie stabilita am cazut de comun acord la o suma .Deci sa inteleg ca legal se va calcula media pe cele 2 luni la actualul loc de munca si nu si pe celelalte 4 luni la vechiul loc de munca.Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce acte sunt necesare pentru stabilirea pensiei alimentare pentru intretinere minor ? Cezar66 Cezar66 Buna ziua ! Situatia sta in felul urmator : de curand ,salariul meu a fost micsorat considerabil,dar fosta mea sotie cere o marire a pensiei alimentare.As vrea ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ramo79na ramo79na Buna ziua, Sunt divortata de tatal copilului meu, in varsta de 9 ani, iar copilul mi-a fost incredintat mie. Tatal plateste pensie alimentara. Peste 3 luni, ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare roberta17 roberta17 Am obtinut majorarea pensiei alimentare in luna iulie de la 450 ron la 900 ron,fostul sot fiind stabilit in State.El refuza sa-mi plateasca suma majorata si ... (vezi toată discuția)