avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Inregistrarea Autorizatiei de traducator la Tribunal
Discuție deschisă în Traduceri

Inregistrarea Autorizatiei de traducator la Tribunal

Daca nu inregistrez Autorizatia de traducator eliberata de MJ la Tribunal, acest lucru poate duce la anularea autorizatiei sau care sunt consecintele?
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 15:22, 22 Iulie 2013
ce legatura are tribunalul?aveti vreun litigiu pe rolul tribunalului si trebuie sa faceti dovada calitatii de traducator?
Nu, pur si simplu nu am respectat recomandarea privind obligativitatea inregistrarii in max. 60 de zile de la autorizare.
Respectarea termenului de 60 de zile este o recomandare. Potrivit Legii nr. 178/1997, traducatorii autorizati au urmatoarele obligatii:
Obligaţii:
1. Potrivit art. 61 din lege: Interpreţii şi traducătorii autorizaţi sunt obligaţi să solicite, în termen de 60 de zile de la data autorizării, luarea în evidenţă la tribunalul în circumscripţia căruia domiciliază. Precizăm că termenul de 60 de zile reprezintă un termen de recomandare, traducătorii şi interpreţii autorizaţi putând îndeplini această obligaţie şi după expirarea termenului legal. Traducătorii şi interpreţii autorizaţi nu pot desfăşura activităţi de traducere şi interpretare până la îndeplinirea obligaţiei de înregistrare.
2. Conform aceleiaşi prevederi legale, interpreţii şi traducătorii autorizaţi au obligaţia să notifice emitentuluiautorizaţiei (Ministerul Justiţiei), în termen de 30 de zile de la luarea la cunoştinţă, orice schimbări ale situaţiei lor în urma cărora condiţiile de acordare a autorizaţiei nu mai sunt îndeplinite.
3. De asemenea, în cazul în care interpreţii şi traducătorii îşi schimbă numele, domiciliul, reşedinţa sau numărul de telefon, au obligaţia să aducă la cunoştinţă această situaţie, în termen de 60 de zile de la data modificării, Ministerului Justiţiei şi tribunalului unde sunt luaţi în evidenţă.
Până la data îndeplinirii celor trei obligaţii, interpreţii şi traducătorii nu pot desfăşura activitatea de traducător şi interpret.

[ link extern ]
In concluzie, pana nu indepliniti cele 3 conditii de mai sus plus obtinerea CUI-ului de la Administratia Financiara, nu puteti profesa ca traducator.
L.C.
asa cum vi s-a precizati, trebuie sa mergeti la anaf sa va obtineti cui-ul pentru a putea emite facturi, sa depuneti formularele, declaratiile si ce mai este necesar. instantele judecatoresti nu au nicio legatura. Succes!
Trebuie facute toate aceste lucruri chiar daca nu profesezi? Eu am rezidenta in strainatate si deocamdata nu intentionez sa lucrez ca traducator in tara. Mentionez ca am autorizatia din 2011 si inca nu am facut nici un demers in acest sens. In plus, in curand e posibil sa obtin nationalitatea tarii de rezidenta.
Multumesc pt. raspunsurile prompte!

Alte discuții în legătură

Traducãtor autorizat - înregistrare tardivã la tribunal paulapopescu paulapopescu Buna ziua. Sunt traducator autorizat din 2003 si nu sunt inregistrata la niciun tribunal, la data respectiva, dupa cat stiu eu, nu era necesar. Stiti cumva ... (vezi toată discuția)
Autorizatia de traducãtor expirã dacã nu devin pfa? justmyself justmyself Buna ziua, as vrea sa-mi obtin si eu autorizatia de traducator(fiind absolvent al Facultatii de Litere), dar nu vreau sa prfesez pentru moment, motiv pentru ... (vezi toată discuția)
Autorizatie traducator alexstan alexstan Am obtinut autorizatia de traducator de la Ministerul Justitiei in 2012. Nu folosesc autorizatia pentru pbtinerea de venituri dar nu m-am prezentat la ANAF sa ... (vezi toată discuția)