avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Hotarare ce modifica total decizia CNSC
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Hotarare ce modifica total decizia CNSC

Buna ziua,

La o procedura de achizitie publica de prestari servicii, o societate a fost desemnata castigatoare, s-a depus contestatie la CNSC, care le-a respins contestatia formulata.
Autoritatea contractanta a vrut sa incheie contractul de prestati servicii, chiar daca contestatorul a depus plangere la curtea de apel, societatii castigatoare fiindu-i retinuta garantia de participar pentru refuzul semnarii contractului.
Curtea de apel a admis contestatia, a anulat raportul procedurii si a tuturor actelor subsecvente acestuia, cu obligarea autoritatii contractante la reevaluarea ofertelor.
Datorita faptului ca ofertantului castigator i-a fost retinuta garantia de participare, la noua reevaluare a ofertelor, aceasta i-a fost respinsa, conform prevederilor art. 81 din HG925/2006.

Avand in vedere ca retinerea garantiei de participare este un act subsecvent al procedurii, va rog sa-mi spuneti daca pot solicita autoritatii contractante restituirea acesteia.

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: lemontee , utilizator 11:00, 2 Iunie 2014
In astfel de situatii, exista niste pasi procedurali care trebuie urmati.

- Cum a fost incadrata oferta la noua reevaluare ? O oferta se poate respinge in temeiul art.81, doar daca este incadrata ca inacceptabila sau neconforma.
- Mai era valabila oferta la noua reevaluare ?
- Vi s-a comunicat decizia Curtii, inainte de reluarea evaluarii ?
au declarat oferta neconforma din lipsa garantiei de participare, insa , inainte de emiterea deciziei CNSC si nici dupa, nu ne-a fost solicitata depunerea unei alte scrisori de garantie si nici prelungirea valabilitatii ofertei
Garantia retinuta a fost restituita. Totul a avut la baza decizia curtii de apel prin care s-au anulat toate actele subsecvente!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere admisa cu privire la anularea deciziei cnsc IUSTINA PETECUTA IUSTINA PETECUTA Va rog sa imi raspundeti care ar fi calea de urmat in urmatoarea situatie: Un ofertant a depus contestatie in cadrul unei proceduri de achizitie., iar CNSC a ... (vezi toată discuția)
Refuz semnare contract rodica24r rodica24r Ofertantul declarat castigator nu prelungeste valabilitatea ofertei si a garantiei de participare si nu se prezinta la semnarea contractului La data ... (vezi toată discuția)
Raspuns clarificare neluat in seama alexandru_grigoras alexandru_grigoras Se da urmatoarea situatie. Am participat la o procedura de cerere oferta pentru executia unor lucrari. In urma analizarii documentelor in timp mi-au fost ... (vezi toată discuția)