avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua - job part time
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua - job part time

Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea situatie:am 38 de ani,si de 2 luni am inceput sa fac dializa.Am fost in concediu medical doua luni si urmeaza sa ma reintorc la servici.Problema este ca eu doresc sa lucrez part-time de acum incolo deoarece programul de dializa este strict,prioritar si nu am cum sa lucrez mai mult de 4 ore/zi.
Intrebarea mea este urmatoare:cum se va considera vechimea in munca de acum incolo,la 4 ore?1 an va deveni vechime in campul muncii de fapt 6 luni?Sau fiind persoana cu handicap se considera ca la o norma intreaga?
Mentionez ca am certificat de HandicaP GRav gr II.
si de asemenea inca o intrebare:ma pot pensiona (am recomandare de la medicul specilaist in acest sens) daca am 38 de ani si vechime in munca de 11 ani?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:18, 31 Iulie 2013
Salariul poate ramane nemodificat , chiar daca lucrati cu timp partial. Totul este sa fie de acord si angajatorul cu acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim part - time EuPiti EuPiti buna ziua, va rog sa-mi spuneti ce drepturi imi revin ca urmare a semnarii unui contract part-time? cum se calculeaza ca vechime la pensie? multumesc (vezi toată discuția)
Buna ziua ! daca lucrez full time ( 8 ore) ... Ali23.06 Ali23.06 Buna ziua ! Daca lucrez full time ( 8 ore) ca asistent medical , poate incheia un alt contract tot full time 8 ore la o firma unde voi fi agent de vanzari ... (vezi toată discuția)
Somaj daca sunt disponibilizat de la locul de munca full time ratatouille_2007 ratatouille_2007 Buna ziua. Daca am un loc de munca full time si unul part time (2 ore), iar pentru cel full time sunt disponibilizat, pot primi somaj? (vezi toată discuția)