avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Va rog un raspuns - aplicarea noului cod penal in ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Va rog un raspuns - aplicarea noului cod penal in acest caz

buna ziua as dori sa ma lamuriti si pe mine cu ceva daca se poate ..sotul meu are o pedeaposa de 7 ani cu executare pentru infractiunea de talharie,el nefiind incarcerat este plecat din tara,acum sunt nelamurita ca uni avocati renumiti in baroul bucuresti imi spun ca cu aplicarea noului cod penal o sa ii scada din pedeapsa depinde de cat o sa fie cu armistitie sau cam asa ceva dar numai sa fie incarcerat,iar alti avocati imi spun ca nu crede ca o sa beneficieze,va rog daca puteti sa ma linistiti cu un raspuns mai pe intelesul meu va multumesc.
Eu nu cred că va fi posibilă o reducere a pedepsei, întrucât cuantumul pedepsei aplicate este egal cu maximul special al pedepsei prevăzute de legea nouă. S-ar fi putut reduce dacă pedeaps aplicată ar fi fost mai mare decât maximul prevăzut de noua lege.
Soţul dvs. are posibilitatea liberării condiţionate, în condiţiile legii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redozarea pedepsei alinadaniela87 alinadaniela87 va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns....sotul meu are 19 ani condamnare definitiva intro incadrare de 15-25 pentru grup organizat si talharie ..in ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma - incadrare pedeapsa simiongina simiongina buna seara as dori sa ma lamuriti si pe mine mai clar va rog din suflet,sotul meu are o pedeapsa de 7 ani pt talharie el fiind la prima fapta,o situatie ... (vezi toată discuția)
Reducere pedeapsa noul cod penal haciko haciko buna seara... am o intrebare daca poate cineva sa imi raspunda ..va multumesc daca se schimba noul cod penal, la o persoana ce are 2 ani de condamna si din ... (vezi toată discuția)