avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Amenda depasire cantar marfa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Amenda depasire cantar marfa

Am primit la societate un proces verbal intocmit in luna aprilie cu amenda pentru depasire cantar marfa .

Nu este platita amenda deoarece s-a facut contestatie.

Acest proces verbal trebuia inregistrat in contabilitate?
Daca DA, in ce cont?

Va multumesc!

In opinia mea, procesul verbal - primit oficial cu confirmare de primire-, se inregistreaza in contabilitate.
Tinand cont ca ati facut contestatie : 473=448
In cazul unui raspuns favorabil pentru dvs veti storna, adica 473=448 cu suma in rosu
In cazul in care va trebui sa achitati totusi amenda : 6581(nedeductibila)=473 si plata :448=5121
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie amenda florisp2009 florisp2009 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti ce inregistrari contabile se efectueaza in cazul urmator: sc a primit o amenda , a platit-o in 48 ore (pentru ca se platea ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile majorari Vilcu Gina Vilcu Gina Buna ziua, as avea o intrebare: in urma unui proces verbal de control fiscal, a rezultat o plata de 111687 lei c/v majorari si penalitati, din care cont as ... (vezi toată discuția)
Stornare operatie contabila NNorbert NNorbert Buna ziua Cum as putea storna urm. operatie: Debitor Creditor 473.1 5121.2 500 lei Este o operatie mai veche, din 2007. Multumesc ... (vezi toată discuția)