avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Stornare operatie contabila
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Stornare operatie contabila

Buna ziua
Cum as putea storna urm. operatie:

Debitor Creditor
473.1 5121.2 500 lei

Este o operatie mai veche, din 2007.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: rodicaguse , utilizator 17:41, 5 Noiembrie 2014
Debitor Creditor
473.1 5121.2 -500 lei
Nu puteti storna inregistrarea pentru ca va afecta rulajul si soldul contului de banca 5121.
Se pare ca este vorba despre o plata catre cineva.

Aveti 2 variante:
1. Sa lamuriti catre cine au fost achitati cei 500 lei - poate s-a achitat o factura catre un furnizor si aveti sold la acel furnizor. In acest caz veti stinge suma prin nota 401=473.
2. Sa nu aveti posibilitatea identificarii sumei achitate. In acest caz, va trebui sa treceti suma pe cheltuieli 6588 nedeductibile in baza unui proces verbal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reglare sold furnizori/clienti georgianan georgianan am cativa furnizori care au sold -1, -2...-0.1...ce as putea face ca sa imi dispara? se poate folosi 473? multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Cum pot trece un 401. in 473? analici analici Buna ziua U furinzor are in balanta sald final pe credit -924 lei dorec sa il duc in contul 473 .Va rog ma puteti ajuta cu nota ctb ?Va multumesc. (vezi toată discuția)
Inchidere sold debitor cont furnizor mihaelacn mihaelacn Buna ziua! Am inregistrat o plata catre un furnizor fara sa am inregistrata factura si in concesinta soldul final al contului 401/X este debitor. Cum pot sa ... (vezi toată discuția)