avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pauza de masa si timpul de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pauza de masa si timpul de lucru

La un program de lucru de la ora 07 00--17 00 cu pauza de masa de 1 ora cate ore suplimentare ii revine unui angajat la zi? 1 sau 2 ore suplimentare ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:20, 22 Iulie 2013
In acest caz, pauza de masa este inclusa in timpul de munca.

Deacord dar care este rationamentul? Cand lucrezi 8 ore ai pauza de masa inclusa iar cind lucrezi 10 ore de munca nu ai pauza inclusa ? Numai inteleg nimic care este logica?ROI ,CCM ,CIM unde se gasesc aceste clauze sau cum se mai numesc ele?
Rationamentul este in functie de prevederile ccm-ului aplicabil , ale c.i.m. sau ale reg.intern.
La capitolul drepturi si obligatiile salariatilor sau la cel referitor la timpul de munca si pauzele se pot gasi aceste dis[ozitii.
In contractul meu de munca scrie 08.00 16.00,40 de ore /sapatamina ,dar saptamina in acesta firma era de 10 zile a cate 10 ore zilnic ,in ROi scrie 08.00-17.00(dar acesta este semnat in fals in numele meu ,de societate ) iar programul de munca era de 07.00-17.00 Va rog sa-mi raspundeti ptr ca ,consider ca sunt foarte multi angajati in situatia mea si le-ar fi de folos. Va multumesc .
Pentru falsificarea semnaturii puteti depune plangere penala.

Puteti sesiza si ITM-ul cu privire la programul de munca al dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pauza de masa in timpul orelor de lucru ionut005 ionut005 buna seara!lucrez intr-o companie cu program normal de 8 ore ceea ce nu inteleg este ca incep dimineata la 8:30 si termin programul la 17:00. pauza de masa ... (vezi toată discuția)
Program de lucru cristinasergiu cristinasergiu vreau sa stiu cum se poate face ca programul de lucru sa fie de 9 ore , cu pauza de masa de 1 ora inclusa ? Trebuie specificat in contractyul individual de ... (vezi toată discuția)
Program de lucru corect Patience Patience Daca programul de lucru este intre orele 8-17 cu o ora pauza de masa, cum este corect a se inscrie in CIM la art H DURATA MUNCII: 8 ore sau 9 ore cu pauza de ... (vezi toată discuția)