avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Cafeneaua avocaţilor Educati pentru a deveni buni mincinosi
Discuție deschisă în Cafeneaua avocaţilor

Educati pentru a deveni buni mincinosi

We discovered there were some Eastern Europeans who could defeat the polygraph at any time. Americans are not very good at it, because we are raised to tell the truth and when we lie it is easy to tell are lying
translated by u.b.i.k.
Am descoperit ca exista unii est-europeni care puteau invinge poligraful oricand. Americanii nu sunt prea buni la asta deoarece suntem crescuti sa spunem adevarul iar atunci cand mintim este usor de observat.
Extras din depozitia celui de al VIII-lea director al CIA, Richard McGarrah Helms
[ link extern ]

Unu. Stapanul zgarcit chiar invata sluga hoata? Cand am citit afirmatia d-lui Helms am zambit si mi-am zis: "astea-s gogosi bune de pus intr-un discurs republican de 4 iulie" ... apoi am cazut pe ganduri reamintindu-mi ca in copilarie si adolescenta (ca sa nu trebuiasca sa faceti speculatii va scriu ca numesc "copilarie" perioada dintre 1972 si 1982 iar "adolescenta" ceilalti ani pana prin 1986) am fost educat:
- sa spun unele lucruri in public si la scoala si cu totul alte lucruri acasa (de ex. "iar au luat boii curentul!" era o afirmatie care nu trebuia facuta decat in intimitatea caminului familial inaintea desfasurarii ritualului de aprindere a lampii cu carbid si a lumanarilor in timpul penelor de curent programate de guvern;
- sa ma prefac ca nu-mi amintesc NICIODATA de fata cu strainii ce discutau parintii mei despre guvern, inclusiv bancurile politice;
- sa induc in eroare orice persoana in care nu aveam deplina incredere cu privire la: dorinta mea de a vedea cum este in occident unde traiau rudele (Arpi-bacsi, emigrat in USA 1936 si Maria, emigrata in RFG in 1972) care ne aduceau in casa minuni ori de cate ori ne vizitau;
- etc.
Doi. Minciuna, ca orice mestesug, se deprinde in timp, cu exercitiu. Mintind zi de zi de-a lungul multor ani, majoritatea celor care au crescut in comunism au ajuns sa se priceapa destul de bine la asta. Minciuna a ajuns atat de raspandita incat romanii ajunsesera sa-i spuna minciunii "viata". In cele din urma, generatiile de mincinosi care pareau ca vor sa renunte la minciuni, ajunse aparent la capatul rabdarii dupa atatea minciuni indurate au facut o gaura in steag si l-au fortat sa fuga de la conducerea Romaniei prin proteste publice pe mincinosul-sef - cel care ne cerea in timp ce ne despica visele cu mana lui dreapta: "dragi tovarasi si pretini, sa facem totu' ....".
Trei. Dar obisnuinta-i a doua natura asa ca ... Daca tot ne-am obisnuit cu minciuna , pe cale de consecinta avem:
- absolventi de liceu care dupa cel putin 12 ani de educatie scolara nu stiu sa scrie corect propozitii simple, nu stiu tabla inmultirii si nu pricep nimic din relatia de proportionalitate (daca A este mai mare de 3 ori decat B iar B este mai mic de doua ori decat C atunci A este fata de C ... );
- in fiecare an, cate o armata de studenti la facultati care scot pe banda rulanta licentiati-someri imbecili care de abia reusesc sa gangaveasca denumirea completa a facultati - chipurile - absolvite de ei.
- masteranzi masterizati la nivelul pretului diplomelor de master in ... primite fara nicio noima la taraba diplomelor universitare;
- doctori in diverse domenii de cunoastere de care n-a auzit nici dracu' asta-i varianta eleganta; doctori in stiinte cu lucrari copiate de pe internet, asta-i varianta "de fortza" doctori in ... "Nu cumva si-a mai luat doctoratul in asta si ... " sau "doctorii facuti din doctori care tac malc " asta-i varianta pentru super-doctori!
Patru. Cele doua fete ale romanului de rand.In fiecare an ne plangem de minciunile guvernantilor dar, pe ascuns, incurajam minciuna. Ii repudiem in public pe cei prinsi ca au copiat la bac dar ne batem cu politistii daca vor sa-i prinda pe "ai nostri" copiind la bac dupa ce noi am dat mita ca sa-l promoveze. Ne dorim guvernanti competenti si bine educati dar dam spaga/mita pentru ca fiul/fica nostru/noastra sa aiba macar un cinci la licenta. Vedem ca universul se umple de doctori in ... rahat ... dar nu facem nimic ca sa-l ... vidanjam eficient.
Cinci. Cum vidanjam universul intr-un mod eficient? Cum scapam de minciuna? Cum scapam de mincinosi? Cum scapam de raul acesta? Cum?
Ultima modificare: Marți, 23 Iulie 2013
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Cel mai recent răspuns: edeneve , utilizator 11:18, 5 Februarie 2014
pfffuuu...si eu care credeam ca ardelenii le stiu pe toate...:))) vrem lideri competenti si cinstiti pentru ca ei devin modele, modele pentru noi, pentru copiii nostri...vrem modele de reusita cinstite si sanatoase juridic, pentru ca ele definesc drumul succesului in societatea noastra. O generatie de mincinosi va creste o alta generatie de mincinosi, o generatie corupta va creste o alta generatie corupta...si da, ne batem cu politistii care indeasa intr-o duba 100 de elevi, chiar in timpul desfasurarii unui examen de bacalaureat...pentru ca imaginea este una desueta...(liceul cu pricina este localizat vizavi de blocul in care locuiesc).
domnule U.B.I.K., scuze pentru limbajul murdar, da' ... cu perje (nu dumneavostră, ci la nea directorache ăsta). mint 'ricanii de ne dau clasă. credem noi c-am inventat unele sau altele (ca serbarea de 1 mai, defilarea de 23 august, ieșitul la grătar, manelele-ntre blocuri și alte alea), da' suntem copii mici. ăștia e aici prea proști ca să păcălească aparatu', nu că nu pot să mintă.

Pe scurt: cu de-alde Prostoievski si Fosocle eu nu ma (mai) pun… mai ales ca n-am habar de tableta inmultirii :rolleyes:

Cei mai multi romani au fost educati sa le fie frica si, pe cale de consecinta, s-au obisnuit sa minta si sa ciripeasca - de cand nu mai sunt calugarii de la manastirea secu ciripesc intre ei, despre unii altii… si se tem in continuare sa nu ramana fara ce le-a “dat statul” candva, dar cei care au fost muti sunt azi cei mai galagiosi si croncane impotriva la orice si oricine si fac ei “ordine si disciplina” si vor sa fie sefi (ei, si mai apoi copiii lor) cu orice pret, si din (im)postura de sefi fac totul varza de Briusel.

Cat despre licentiati… deh! Da mai bine la CV cand scrie “studii superioare” - inainte vreme (cand mai erau c.m.) erau multi disperati sa le fie trecute “studiile superioare” in carnetul de munca, desi lucrau pe posturi care nu necesitau aceste studii. De-asta vor cei mai multi studii superioare: sunt primii din neamul lor care au. De-asta vor multi “doctorate”… E bine sa fie ambitiosi dar ar fi bine sa obtina diplomele “pe bune”. Nu degeaba s-o zice: cu prostul care n-are scoala te lupti putin si ai scapat, dar duci o lupta colosala cu prostul care are scoala (citat aproximativ).
Pentru ca nu impresioneaza prin fond spera sa impresioneze prin forma…

Nu m-am plans de minciunile guvernantilor. Stiu - stiam - voi sti - ca mint si stiu ca nu am cum sa-i dezobisnuiesc. Multi sunt la prima generatie de incaltati - n-am ce sa le fac, ii las sa se obisnuiasca in pantofi. Doar “iau nota”.

Mita la profi s-a dat si inainte de ’89… Multi au fost premianti pentru ca parintii carau una-alta, si astazi muncesc pentru cei care erau nedreptatiti - uneori - in avantajul celor ai caror parinti considerau ca e bine sa isi incurajeze copilul sa nu invete. Sau sunt vidanjori in strainatate daca n-au ajuns politicieni, de grad mai mic sau mai mare.
Sunt multi “lupi moralisti” in tara si de-ar fi intr-o anume situatie ar face exact ce condamna la nivel teoretic (si cred ca le pot intelege argumentele).

u.b.i.k. a scris:
Cum vidanjam universul intr-un mod eficient? Cum scapam de minciuna? Cum scapam de mincinosi? Cum scapam de raul acesta? Cum?

Am gasit un singur raspuns posibil: prin psihoenergosugestie. Sugestia si hipnoza :frantic: sunt metode uzuale de inducere a unei comenzi sau informatii in subconstientul unei persoane (am citat pe cineva, dar n-am idee pe cine).

Probabil ca toti ati citit sau ati auzit deja de scrisoarea doamnei (sau domnisoarei) despre care s-a discutat destul de mult pe cea mai populara platforma de socializare online. Daca nu ati facut-o, iata un extras cu mentiunea ca sublinierile imi apartin.

Credem că politica, cultura şi educaţia cât mai internaţională este foarte benefică, credem În globalizare, suntem de acord câteodată că România e frumoasă dar păcat că e locuită şi parcă tot mai bine e în Londra… Români scumpi, cât putem să ne înşelăm…

Ce este Occidentul…?

Un loc care nu mai are identitate, globalizarea îi distruge încet încet toate tradiţiile, cenzura comunismului bolşevic s-a transformat în a fi <politic corect>, trăieşti cu riscul ca un islamist extremist poate să bombardeze pentrut Allahul lui locuitorii unei ţări în care el s-a mutat, istoria nu mai poate fi spusă pt că poate jigni anumite popoare, copiii pot fi ucişi în pântece de către propria lor mamă - avortul fiind văzut că o metodă contraceptivă în loc să i se spună crimă, Crăciunul şi Pastele precum şi alte tradiţii străvechi subt doar un prilej de marketing , aici nu există nici un pic de profunzime; relaţiile dintre oameni sunt pur profesionale, prietenia, iubirea sunt toate o afacere, tot ce facem e pentrut CV şi când vrem să ne căsătorim găsim noi pe perfectmatch.com ceva nu?

Lumea discuta, oameni, nimănui nu îi pasă ce gândeşti, ce simţi, ce îţi doreşti.

Puţini mai ştiu să iubească, feminismul distruge relaţiile bărbat-femeie tot mai mult, gender role este considerat învăţat, aşa că nu mai învăţăm copiii de mici să se comporte ca băietei sau fetiţe ci îi lăsăm pe ei să îşi aleagă ce sex vor să aibă, ajungându-se la un nr. imens de homosexuali creaţi de societate, Dumnezeu a fost ucis de Occident.

De ce oare admiram atât de mult haosul Europei vestice?

Noi avem oameni, noi ştim să trăim, noi radem că fugim cu nasul de acasă o săptămână în munţi cu corturile.

Noi ne salutăm cu "Doamne ajută!".

Noi avem un pământ binecuvântat de oasele şi sângele atâtor martiri…

De ce s-au sacrificat atâţia romani pt viitorul nostru şi noi fugim ca vitele în Occident?

De ce acceptăm ca Securiştii comunişti să ne conducă în continuare prin politica şi educaţie?

De ce acceptăm ideile occidentale cu braţele deschise?


O Romanie ca soarele sfant de pe cer. :O
Ce scriam eu in prima postare? Ca am fost educati sa fim mincinosi. Iata si rezultatul: O minciuna gogonat-nationalista, menita sa stoarca lacrimi, in care Romania apare idealizata iar tarile care au facut si probabil vor mai face istoria apar ca adunaturi de retardati alcoolici sau drogati. Trebuie sa ne dezbaram de ideile occidentale! Sa ii tragem un pumn in bot feminismului (ce este ciudat este ca d-na care combate feminismul n-ar fi ajuns sa scrie ce a scris si nici macar la facultate - care era rezervata doar fabricantilor de testosteron - fara dezmatatele de feministe); sa ne salutam toti cu "Doamne ajuta", sa interzicem avortul (d-na zice ca e crima) ... Adica sa facem o Romanie ca soarele sfant de pe cer :weg: ... brrrr ...

Mi-am amintit de cei 10 studenti la teologie, oameni smeriti si virtuosi, care in 1936 urmand cuvantul si porunca primita de ... ei stiu unde ... dupa ce l-au ucis si macelarit pe Mihai Stelescu au dansat in jurul cadavrului.


Vi se pare ca Occidentul sau Romania sunt la fel ca in imaginea nationalist-mincinoasa iesita din mintea d-nei/d-rei? Ori veti zice ca mine ca d-na/d-ra a fost atat de bine educata sa minta despre Romania bogata si frumoasa (pet-urile si gunoaiele pe care le gasiti pana si in padure nu se pun) plina de oameni cinstiti si curajosi, cladita pe cinste, omenie si pe oasele martirilor ... etc. incat a uitat cu totul care este adevarul.

Bineinteles ca lucrurile nu stau tocmai cum afirma persoana respectiva, desi prin globalizare o natiune care nu are o identitate bine conturata ar putea sa piarda si ce are.

Cand cineva ma minte (prin discursuri sfoaraitoare sau / si altele) nu inseamna ca ma invata sa mint.

Scrisoarea “emotionanta” chiar e scrisa de o studenta independenta politic? :hm:
Apoi… ea poate chiar vede (intelege) lucrurile astfel - de ce ar fi minciuna ce crede ea ca e adevar? Simpatizanti are destui in randul cetatenilor romani: graieste pe limba lor, e balsam pentru sufletele lor si adrenalina care umfla creierele incinse de nationalism si toate celelalte.

Poate e modul ei de a spune: nu ma descurc aici; statul britanic nu-mi da nimic; e prea greu la o universitate adevarata. Si a dus-o mintea sa atraga atentia pentru a-si ascunde esecul.

Romania e frumoasa, chiar daca prin unele locuri cetatenii nu se deranjeaza sa pastreze mediul curat (intre altele). Daca un om are un picior mai scurt nu inseamna ca nu poate avea un chip frumos.

Fapta divers: studiile (vorba sa fie!) arata ca cei mai buni mincinosi obtin cele mai bune locuri de munca, au cel mai mare anturaj, sunt in centrul atentiei etc.


Alte discuții în legătură

Adevar si minciuna trope_doi trope_doi “Uneori adevarul iese la suprafata fara sa fie cautat” (Menandros) Foarte multi oameni scriu si/sau vorbesc despre adevar… Unii spun: ... (vezi toată discuția)
Afirmatii facute in fata instantei si dovedite ca neadevarate - consecinte ContSters338989 ContSters338989 In cererea reconventionala , piritii au mintit faptul ca au construit intreaga casa ce se afla in litigiu . Expertiza a demonstrat ca imobilul este acolo din ... (vezi toată discuția)
De ce nu sunt depistati martorii mincinosi chiar atunci cand depun marturie? ionescuioanamaria ionescuioanamaria De ce nu sunt depistati martorii mincinosi chiar atunci la procese dupa ce au depus marturie? Oare de ce se numesc avocati, judecatori si procurori, daca nu ... (vezi toată discuția)