avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie crestere copil

Buna ziua!
Am 39 de ani si voi naste un copil in luna septembrie 2009.
In perioada 1988 - 31.dec.2008 am fost angajata cu contract individual de munca, fara intreruperi sau suspendari. In data de 31 dec.2008 mi-am dat demisia (fara a sti ca voi avea un copil) iar in data de 9 martie 2009 m-am reangajat cu CIM.

Va rog frumos sa-mi spuneti daca pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului. avand in vedere ca o perioada de 2 luni nu am realizat venituri profesionale.

multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: dicugta , utilizator 18:41, 15 Martie 2009
din cate stiu eu,trebuie sa ai un an intreg lucrat,fara nici o intrerupere.daca timp de doua luni nu aveti venituri impozabile,nu puteti beneficia de indemnizatie.
Ati putea incerca sa platiti retroactiv lunile care lipsesc ( ianuarie - martie 2009 ) . Sper sa accepte , in caz contrar , din pacate nu veti putea beneficia de indemnizatie.
Din pacate nu veti beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului, pentru ca trebuie sa realizati venituri profesionale supuse impozitului pe venit in ultimele 12 luni anterioare nasterii. Nu stiu cum ati reusi sa platiti retroactiv cum a precizat eu.ro.lex .
va rog spunetim si mie daca am stat acasa 2 ani in concediu post natal angakatorul e obligat sa-mi ofere acelasi loc de munaca pe care l-am avut inainte?
luci6775 a scris:

va rog spunetim si mie daca am stat acasa 2 ani in concediu post natal angakatorul e obligat sa-mi ofere acelasi loc de munaca pe care l-am avut inainte?



Pe perioada concediului pentru cresterea copilului CIM al dumneavoastra este suspendat. Angajatorul poate sa angajeze alta persoana pe acel post dar cu CIM pe perioada determinata, urmand ca la data revenirii din concediu , dumneavoastra sa ocupati postul pe care l-ati detinut inainte de suspendarea CIM. in caz de reorganizare al respectivului post si daca in unitate sunt disponibile alte posturi, dumneavoastra putei opta fie sa ocupati un post disponibil, fie sa fiti concediata pe motrive care nu tin de persoana salariatului si sa beneficiati de salariu compensatoriu si somaj.

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pentru cresterea copilului V@LENTINA V@LENTINA BUNA ZIUA Am o intrebare legata de indemnizatia pentru cresterea copilului: poate fi primita de tatal copilului care realizeaza venituri -conform legii- de ... (vezi toată discuția)
Reangajare dupa concediul de crestere copil de 2 ani ramonage ramonage Problema mea este urmatoarea: Am nascut pe 5 dec 2007. Pana pe 25 febr 2008 (incepand cu 17 oct 2007-aprox), am avut concediu medical pre-post natal. Pe ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pentru al doilea copil euro2000 euro2000 sunt in post natal pe 15 septembrie 2015 copilul face 2 ani dar eu sunt insarcinata in 13 saptamani spuneti-mi cum procedez mai departe (vezi toată discuția)