Buna ziua!
Am 39 de ani si voi naste un copil in luna septembrie 2009.
In perioada 1988 - 31.dec.2008 am fost angajata cu contract individual de munca, fara intreruperi sau suspendari. In data de 31 dec.2008 mi-am dat demisia (fara a sti ca voi avea un copil) iar in data de 9 martie 2009 m-am reangajat cu CIM.
Va rog frumos sa-mi spuneti daca pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului. avand in vedere ca o perioada de 2 luni nu am realizat venituri profesionale.
in legatura cu concediul post natal am stat 2 ani acasa si angajatorul este obligat sa-mi ofere acelasi loc de munca . spuneti-mi ce articol si ce aliniat este . multumesc!
Cei doi ani cat ati stat acasa este concediul pt cresterea copilului, nu concediu postnatal...
La reluarea activitatii angajatorul este obligat sa redea persoanei in cauza acelasi post si nu un altul, in caz contrar masura fiind lovita de nulitate absoluta, in conformitate cu art. 81 lit. a) coroborat cu art. 41 alin. (1) si (3), precum si cu art. 57 alin. (1) din Codul muncii. Trecerea in alt post echivalent, sau inferior ca atributii si salariu, dupa reluarea activitatii, se poate face doar cu acordul persoanei in cauza.
Art 41 C.muncii
1) Contractul individual de munca poate fi modificat numai prin acordul partilor … ...
3) Modificarea contractului individual de munca se refera la oricare dintre urmatoarele elemente:
a) durata contractului; b) locul muncii; c) felul muncii; d) conditiile de munca; e) salariul;
f) timpul de munca si timpul de odihna.
Daca stie cineva... Pana la data de 18 august 2008 am fost in concediu de crestere a copilului pana la 2 ani. Dupa aceasta data, mi-am reluat serviciul, dar se pare ca angajatorul nu a avut bunavointa sa-mi inregistreze cererea referitoare la reinceperea activitatii la Camera de munca. Prin urmare, oficial, nu am realizat venituri.
Am nascut al doilea copil in 26 ianuarie 2009. Mentionez ca sunt si studenta la zi, urmand sa dau licenta in luna iulie 2009.
Anul universitar 2008-2009 a inceput in data de 15 sept. 2008.
Pot beneficia de indemnizatie de crestere a copilului dupa ce finalizez examenul de licenta?
Va multumesc.