avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta vechime

Societatea la care lucrez detine arhiva începand cu anul 1968. As dori sa stiu daca este un termen limita care se impune pentru a elibera o adeverinta cu drepturi banesti pentru fosti salariati. Exemplu: am primit in aceeasi zi doua cereri de la fosti salariati care doresc drepturi salariale pentru perioade cuprinse între anii 1973-1994.
Aceste adeverinte nu se pot elibera in termen de 15 zile ca necesita volum mare de cautare:frantic:(12 luniX11 ANI)#-o
Ce voi pati daca ma dau in judecata ca nu le-am eliberat in 15 zile?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 16:26, 25 Iulie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
Asta este legea. Depasirea acelui termen poate atrage raspunderea juridica a dvs.
In perioada respectiva nu exista Registru general de evidenta a salariatilor, iar statele de plata nu fac parte din dosarul personal al salariatului. In dosar ar trebui sa aveti copii dupa deciziile de modificare a CIM, copii ale Carnetului de munca.
Termenul de 15 zile e aplicabil doar in cazul art 8 alin 3 lit b HG 500/2011, si anume in cazul eliberarii de copii ale paginilor din registrul electronic.

Conf art 34 alin 5 CM la solicitarea salariatului sau a unui fost salariat, angajatorul este obligat să elibereze un document care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă, în meserie şi în specialitate.
Conf art 260 alin 1 lit b CM încălcarea de către angajator a prevederilor art. 34 alin. (5), cu amendă de la 300 lei la 1.000 lei.
In acest caz nu exista un termen prev de Codul Muncii.
Multumesc !
Sa avem cu pardon: termenul de 15 zile se refera la tot art. 8 alin. (3) din HG 500/2011. deci inclusiv pentru:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;

Alte discuții în legătură

Adeverinta revisal anuteih anuteih Daca am lucrat intr-un alt judet decit domiciliu din CI unde pot cere o adeverinta REVISAL privind perioada lucrata acolo? (vezi toată discuția)
Demisie mmus mmus Buna ziua, In cazul demisiei, ce documente trebuie angajatorul sa-i inmaneze fostului salariat: adeverinta de vechime, copie dupa Revisal etc.??? Multumesc ... (vezi toată discuția)
Extras revisal silviustratulat silviustratulat Doresc sa ma inscriu la un concurs pentru ocuparea unui anumit post si angajatorul imi solicita extras Revisal. Cum il pot obtine? Mentionez ca am o adeverinta ... (vezi toată discuția)