avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta vechime

Societatea la care lucrez detine arhiva începand cu anul 1968. As dori sa stiu daca este un termen limita care se impune pentru a elibera o adeverinta cu drepturi banesti pentru fosti salariati. Exemplu: am primit in aceeasi zi doua cereri de la fosti salariati care doresc drepturi salariale pentru perioade cuprinse între anii 1973-1994.
Aceste adeverinte nu se pot elibera in termen de 15 zile ca necesita volum mare de cautare:frantic:(12 luniX11 ANI)#-o
Ce voi pati daca ma dau in judecata ca nu le-am eliberat in 15 zile?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 16:26, 25 Iulie 2013
Angajatorul are aceasta obligatie , conform prevederilor mai sus mentionate.
HG nr.500/2011 nu prevede nicio exceptie de la acest termen.
freeelis a scris:

Angajatorul este obligat sa elibereze adeverinta de vechime in termen de 15 zile de la data inregistrarii solicitarii.
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind înscrierile referitoare la persoana sa şi/sau un document care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă, în meserie şi în specialitate, astfel cum rezultă din registrul general de evidenţă şi din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.

Se refera la situatiile din Revisal si din dosarul personal. Statele de salarii nu fac parte din dosarul personal al angajatului, iar in perioada enuntata de user nu exista Revisal si nici nu se intocmeau acte aditionale sau decizii pentru toate elementele care compuneau venitul salarial brut.
Cred ca nu se vede partea finala a textului de lege . ... un document care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă, în meserie şi în specialitate, astfel cum rezultă din registrul general de evidenţă şi din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.

Dosarul de personal exista si dinainte de aparitioa REVISAL-ului.
@freeelis

Am scris in mesajele anterioare:
"Se refera la situatiile din Revisal si din dosarul personal. Statele de salarii nu fac parte din dosarul personal al angajatului, iar in perioada enuntata de user nu exista Revisal si nici nu se intocmeau acte aditionale sau decizii pentru toate elementele care compuneau venitul salarial brut.....
.....Daca se solicita adeverinte pentru CJPAS care trebuie sa cuprinda venitul brut, cuprinzand sporuri de noapte, ore suplimentare, etc, acestea nu se elibereaza in 15 zile. Sunt sporuri pentru care nu sunt documente cuprinse in dosarul personal, intrucat statele de salarii nu fac parte din dosarul de personal, iar de revisal nici nu se pune problema in acea perioada."
Ultima modificare: Joi, 25 Iulie 2013
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta revisal anuteih anuteih Daca am lucrat intr-un alt judet decit domiciliu din CI unde pot cere o adeverinta REVISAL privind perioada lucrata acolo? (vezi toată discuția)
Demisie mmus mmus Buna ziua, In cazul demisiei, ce documente trebuie angajatorul sa-i inmaneze fostului salariat: adeverinta de vechime, copie dupa Revisal etc.??? Multumesc ... (vezi toată discuția)
Extras revisal silviustratulat silviustratulat Doresc sa ma inscriu la un concurs pentru ocuparea unui anumit post si angajatorul imi solicita extras Revisal. Cum il pot obtine? Mentionez ca am o adeverinta ... (vezi toată discuția)