avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Polita casco-ITP expirat
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Polita casco-ITP expirat

Daca masina avand asigurare casco este implicata intr un accident,dar in momentul accidentului verificarea tehnica periodica era expirata de 5 zile,exista nesansa ca firma de asigurare sa refuze plata daunei?Mentionez ca in contractul de asigurare Casco nu este prevazut nimic despre ITP,se mentioneaza doar"ca auto trebuie sa aiba cert de inmatriculare valabil sau alta autorizatie de circulatie valabila".Accidentul a constat intr-o ciocnire usoarasi vinovat de producerea lui a fost soferul masinii despre care am scris mai sus.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Enache Antonel , utilizator 07:03, 12 Aprilie 2022
Se pare ca politistul "iertator" n-a specificat nimic in p.v. lucru care poate face ca aspectul sa treaca :secret: neobservat
In PV nu a mentionat nimic despre expirarea Itp,dar l-a atentionat pe sofer.Masina este noua,arata(arata) f bine si functioneaza bine,probabil si asta a contribuit la decizia finala.Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Cititi conditiile de asigurare ( clauzele contractuale) si vedeti daca se precizeaza explicit aceasta excludere. In caz de nevoie, faceti un memoriu separat la firma de asigurari in care precizati tot ce ati declarat mai sus, in plus aratati ca accidentul nu a fost cauzat de o defectiune tehnica, astfel incat sa fie operanta lipsa inspectiei tehnice perioadice a vehiculului asigurat.
Am asigurare casco dar ITP, expirat ,am accidentat alta mașină,iar asiguratorul nu vrea să mă despăgubească spunând că nu am ITP valabil .Ce sfat îmi dați .Cum sa procedez. Mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Itp expirat si accident melcsy melcsy Daca o masina a fost implicat intr-un accident fara a avea ITP-ul la zi, adica valabil, care ar fi pedeapsa ce se poate lua de catre organele de urmarire ... (vezi toată discuția)
Accident unu fara itp altu fara rca, cine e vinovat?? razvan007 razvan007 in cazul unui accident intre o persoana care nu are itp valabil si care loveste o masina care nu are rca, pe un drum public, cine e vinovat?? mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Rci leasing firma finantatoare sau inselatoare? cosvialrandi@yahoo.com cosvialrandi@yahoo.com Am cumparat in leasing 3 Dacia Logan in august 2007, data de la care platesc rate, RCA si CASCO. Una dintre masini este alba dar in certificatul de ... (vezi toată discuția)