avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata si demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata si demisie

Buna ziua,

Am o situatie mai complicata si din pacate persoana care ar trebui sa stie ne incurca si mai mult.
De anul trecut am fost incadrata ca asistent universitar si am avut si un contract separat ca asistent de cercetare pe un proiect (de unde nu am primit salariile incepand cu luna decembrie). La sfarsitul lui februarie am depus o cerere de concediu fara plata pana la sfarsitul lui iulie.

Acum as vrea sa imi dau demisia, dar cei de acolo spun ca fara macar o zi de activitate dupa revenirea din CFP nu-mi pot plati salariile restante pe proiect (din decembrie). Pe de alta parte, ei spun ca atunci cand am intrat in concediu fara plata, acesta s-a aplicat ambelor contracte de munca, indiferent ca eu am lucrat sau nu in continuare pe proiect.

Imi puteti da o idee despre ce legi se aplica in acest caz? Am dreptul la salariile de pe proiect pe perioada CFP daca directorul de proiect aproba pontajele si e de acord cu aceasta plata? Ce se intampla cu zilele de concediu restante? (cum decid daca mi le pot lua in perioada de preaviz sau doresc sumele corespunzatoare?).

Multumesc anticipat. :)
Cel mai recent răspuns: ContSters198623 , utilizator 11:52, 24 Iulie 2013
Din situatia prezentata am dedus ca nu se doreste plata contractului pentru proiect;
Inteleg ca sunteti angajata la o Universitate care se subordoneaza si Ministerului Invatamantului; ar trebui sa va adresati acestui for superior cu intrebari la Departament personal, asta daca nu se poate rezolva pe plan local, vorbind cu "cine" trebuie;
Trebuie platite zilele de c.o. neefectuate o data cu lichidarea.
Multumesc pentru sfat.
Mi s-a spus ca nu e posibil sa se plateasca sumele restante (pe decembrie, ianuarie si februarie) daca nu am macar o zi de activitate intre revenirea din CFP si demisie si ca CFP-ul are efect asupra ambelor contracte de munca, indiferent daca eu am continuat sau nu sa lucrez la el. Adica nu inteleg de ce se aplica CFP in mod automat la ambele contracte, daca eu pentru proiect am continuat sa lucrez.
De aceea v-am sfatuit sa apelati la un for superior pentru sfat / indrumare pentru ca sunteti salariat unde pot exista anumite / diferite anexe la legislatie;
In ceea ce priveste cfp ul pentru ambele contracte, nu mi se pare corect; poate nu a-ti mentionat pentru care din contractul de munca doriti cfp si, atunci, au aplicat pentru amandoua.
Succes in demersuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie sau acorul partilor? lrc lrc M-ar ajuta mult parerea dvs, va rog. Lucrurile stau cam asa: in august 2006 am nascut o fetita inainte de termen cu 5 saptamani, practic am nascut-o direct ... (vezi toată discuția)
Demisia cu lichidarea la zi ClaudiuTic ClaudiuTic Buna ziua, tuturor.... am si eu o mica problema. Sunt angajat de mai bine de doi ani al unei institutii private medicale. De pe la sfarsitul anului 2010 s-a ... (vezi toată discuția)
Concedii pana la demisie lucia123 lucia123 sunt cadru didactic, lucrez la liceu si nu mai pot face fata stresului. cine stiu cum mai pot lungi perioada pana dupa sarbatori ? am epuizat concediile ... (vezi toată discuția)