avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical

Buna ziua, va rog sa-mi explicati si mie : am prelungire concediu medical citeva zile, ce se intimpla daca eu nu prezint certificatul medical la angajator, certificatul fiind eliberat de doctor ginecolog si vizat la medicul de familie, nu mai am nevoie de aceste zile de concediu medical.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:26, 24 Iulie 2013
1. Mergeti cu certificatul medicale la medicul prescriptor sa-l anuleze (partial sau total).

2. Din Normele de aplicare a OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate:

Art. 37
...
(4) În situaţia în care unui asigurat i se acordã certificat de concediu medical pentru o anumitã perioadã, iar asiguratul doreşte sã îşi reia activitatea profesionalã înainte de expirarea perioadei de valabilitate a certificatului de concediu medical, este obligatorie modificarea acestuia, în mod corespunzãtor, de cãtre medicul prescriptor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedii medicale anulate stromelectro stromelectro De la Casa de Sanatate mi s-a respins cererea de recuperare pe motivul ca unul din salariati depaseste 90 de zile calendaristice. Mergand pe fir am constatat ... (vezi toată discuția)
Salariat solicita renuntare la concediu medical adriana.karageorge adriana.karageorge Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca este reglementata renuntarea partiala la initiativa salariatului la concediu pentru incapacitate temporara de munca si ... (vezi toată discuția)
Intrerupere concediu medical cu activitate criss94 criss94 Este posibila si legala revenirea la servici inainte de expirarea unui concediu medical? (vezi toată discuția)