avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariat solicita renuntare la concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariat solicita renuntare la concediu medical

Buna ziua!

Va rog sa-mi spuneti daca este reglementata renuntarea partiala la initiativa salariatului la concediu pentru incapacitate temporara de munca si care ar fi baza legala?

Multumesc.
O zi buna tuturor!
Cel mai recent răspuns: adriana.karageorge , utilizator 10:07, 11 Septembrie 2014
Ordinul 60/2006 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate:

art 37 (4) - În situaţia în care unui asigurat i se acordă certificat de concediu medical pentru o anumită perioadă, iar asiguratul doreşte să îşi reia activitatea profesională înainte de expirarea perioadei de valabilitate a certificatului de concediu medical, este obligatorie modificarea acestuia, în mod corespunzător, de către medicul prescriptor.
Va multumesc foarte mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la concediu medical SimonaVucea SimonaVucea Buna ziua, Daca un salariat are concediu medical, cod 01, pentru 5 zile lucratoare, insa se simte bine si sta in concediu medical doar 1 zi, restul ... (vezi toată discuția)
Concediu medical alexadutu alexadutu o angajata are concediu medical din cm 11.08.2012 -17.08.2012 initial cod diagn 395 , emis de spital si CM 20.08.2012 -24.08.2012 tot initial ... (vezi toată discuția)
Concediu medical Carina88 Carina88 Buna ziua, va rog sa-mi explicati si mie : am prelungire concediu medical citeva zile, ce se intimpla daca eu nu prezint certificatul medical la angajator, ... (vezi toată discuția)