avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sfaturi divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sfaturi divort

Doresc sa stiu daca:
1.in cazul in care parasesc domiciliul conjugal alaturi de copii(inaintea intentarii actiunii de divort)voi avea de suferit cumva
2.pot sa obtin custodia celor 2 copii,chiar daca salariul meu net este de 900 lei? sotul obiecteaza ca nu-i voi putea creste corespunzator si drept urmare va solicita el custodia
3.pot obtine ceva in urma partajului proprietatilor dobandite dupa casatorie,intrucat sotul doreste sa declare ca au fost achizitionate din banii "mamei si surorii lui"(desi nu este adevarat).Uneori ameninta ca decat sa-mi revina ceva la partaj mai bine le vinde pe nimic/face imprumut la camatari si gireaza cu proprietatile pentru a le pierde.Ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: mmica , utilizator 15:58, 25 Iulie 2013
sa petreceti mai mult timp in afara locuintei :D
Ma iertati, dar cred ca de fapt vreti doar sa incercati marea cu degetul, un pic. Nu pare ca aveti un motiv de divort si nici ca atui luat o astfel de hotarare, dar vreti sa stiti din vreme cum stau lucrurile ca sa aveti argumente intr-o eventuala viitoare cearta conjugala. Este adevarat?

Ma iertati, dar cred ca de fapt vreti doar sa incercati marea cu degetul, un pic. Nu pare ca aveti un motiv de divort si nici ca atui luat o astfel de hotarare, dar vreti sa stiti din vreme cum stau lucrurile ca sa aveti argumente intr-o eventuala viitoare cearta conjugala. Este adevarat?


Recunosc, tentative de divort au mai fost... chiar si scurte separari.... recunosc totodata ca este mai bine sa actionezi in cunostinta de cauza decat sa te arunci cu capul inainte.Gresesc cu ceva ?
Cu nimic, nici macar nu va judecam. Nu suntem aici pentru asta. trebuie, de cele mai multe ori, sa precizati situatia reala, pentru a primi cele mai bune sfaturi.

Asa cum v-au precizat si colegele mele, sotul braveaza. Asa suntem noi barbatii, uneori e si un motiv pentru care ne iubiti, sau macar pentru care suntem atragatori o perioada.

Bunurile comune nu pot fi vandute sau ipotecate fara consimtamantul dumneavoastra.
Indiferent ce declara el, cel mult se va considera ca sotia si mama lui au un drept de creanta fata de dvs si de sot, nicidecum ca bunul este al sotului. marturia mincinoasa este infractiune, nu cred ca vor minti in fata Instantei. Puteti aduce propriii dvs martori. In procesul de divort nici nu cred ca pot fi admise ca si martori.

Custodia eta oricum comuna. Domiciliul minorului este de cele mai multe ori, stabilit la mama, in orice caz este stabilit in conformitate cu interesul superior al minorului.

Calcati-l pe bataturi cand o mai da in diverse pe temele respective. va inghiti un pic in sec si-si va schimba atitudinea.
dOAMNA, INFORMATIILE SUNT FOarte putine.
Sotii trebuie sa stea impreuna, parasirea domiciliului familiei fara temei e culpa in casatorie, se poate folosi la divort. In functie de restul de motive, aceasta poate avea o importanta sau nu.
In privinta copiilor, in afara de venit e important cine are efectiv grija de ei zilnic, cine-i spala, cine-i hraneste, cine le citeste povesti, cine le taie unghiile...
In privinta actelor bunurilor imobile e mai dificil, depinde numele cui apare in documente si ce reuseste sotul sa obtina inainte de partaj. Un act, fie el si fals, costa si dureaza sa fie desfacut.
Cu alte cuvinte, desi lucrurile stau asa cum v-au spus colegii mai sus, totusi in functie de situatia concreta ar putea fi usor sau dificil pentru dv.
Nu prea putem sa va dam arme in certurile cu sotul daca nu avem mai multe detalii.

Alte discuții în legătură

Divort haruna haruna Sunt o tanara, mamica unui baietel de 1 an si 3 luni. Din motive gen scandaluri repetate, violente fizice si verbale am decis sa plec impreuna cu baiatul de ... (vezi toată discuția)
Divort blonndy_m blonndy_m buna seara!am si eu doua intrebari si as aprecia enorm daca ati putea sa ma ajutati. daca sotul meu din motive necunoscute mie, nu doarme o noapte acasa pot ... (vezi toată discuția)
Divorț și custodie copil Szabo edith Szabo edith As dori sa mă informați Cum ar trebui sa procedez pentru a divorța și a obține custodia copilului de un barbat care are grave probleme cu alcoolul. ... (vezi toată discuția)