avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cine face inscrisurile in carnetul de munca dupa un ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cine face inscrisurile in carnetul de munca dupa un proces?

Buna seara,
Am avut un litigiu de munca pe care l-am castigat irevocabil in data de 15 oct 2012.
Salariul meu ar fi trebuit sa fie de 1652 lei/luna fata de 1109lei cat este inscris in adeverinta pe care am primit-o cand am fost disponibilizata.
Societatea nici pana acum nu a facut o declaratie rectificativa la casa de pensii pentru modificarea salariului
Cui pot sa ma adresez in acest caz si deasemenea daca sunt indreptatita sa cer diferenta de somaj la salariu actual de 1653 lei
Va multumesc
Niculina Popa
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:00, 26 Iulie 2013
Si o completare la ce spus maestrul @ freeelis

Ca sa fi se faca inregistrarile in carnetul de munca, ar trebui ca hotararea sa fie irevocabila, altfel riscati sa fie modiifcate din nou inscrierile ca urmare a faptului ca ati pierdut in recurs - parerea mea.
Imi cer scuze daca nu am fost mai explicita , dar eu ma refer la perioada 1 ian 2009- 31 dec 2010 pentru care am o sentinta irevocabila ,iar societate nu a facut inscrisurile in carentul de munca (mai nou in regisrul de evidenta).Pentru anul 2011 am deschis o alta actiune pt ca am omis sa trec ordonanta 1193/2010 care modifica salariu minim garantat in plata si am doar sentina de la fond (urmeaza recursul)
Pentru prima sentinta ce pot sa fac deoarece ma gandesc sa nu se prescrie pana se solutioneaza si cea de a doua
Cu stima
Niculina Popa
Societatea este cu capital privat
Eu de fapt sunt interesata ca acest salariu sa fie operat si la casa de pensii in mod corect si legal 1652 lei ( fata de 1109lei)
Va rog sa ma sfatuiti care sunt pasii de urmat in acest sens
Societatea nu a avut aprobare pt pastrare carnetelor de munca, am cartea de munca acasa
Consider ca dupa ce aprimit si societatea hotararea irevocabila era in atributia lor sa platesca datoriile la buget si sa transnita o declaratie rectificativa la Casa de pensii, ITM etci
Va multumesc anticipat
Niculina Popa
Intr-adevar, societatea este obligata sa faca acele rectificari ca urmare a solutiei date de catre instanta de judecata.

Am aflat cu stupoare ca nu a facut acest lucru cui trebuie sa ma adresez?

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale niculinapopa niculinapopa Buna seara! Daca se aproba in instanta raportul de expertiza pentru diferentele salariale neprimite,pot sa cer inscrierea salariului cuvenit in carnetul de ... (vezi toată discuția)
Rectificarea inscrierii in carnetul de munca Nanuta Nanuta Buna ziua, neclaritatea mea este urmatoarea: cum se procedeaza pentru rectificarea inscrierii efectuate in carnetul de munca, referitor la perioada ... (vezi toată discuția)
Indicii de ierarhizare niculinapopa niculinapopa Am lucrat ca subinginer 25 ani ,acum sunt somera si nu am beneficiat de indicii de ierarhizare cf HG1051, la salariul minim pe economie s-a adaugat doar ... (vezi toată discuția)