avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca temporara, agent de munca temporara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca temporara, agent de munca temporara

1) In cazul unui agent de munca temporara, contractul intre salariat si agentul de munca se incheie pe perioada determinata sau nedetrminata?

2) Daca se schimba utilizatorul , trebuie incheiat un alt contract de munca temporara?
(adica pentru fiecare utilizator si misiune se incheie cate un contract separat).

Cel mai recent răspuns: Laura Vilsan , Mediator 10:17, 25 Iulie 2013
1) In cazul unui agent de munca temporara, contractul intre salariat si agentul de munca se incheie pe perioada determinata sau nedetrminata?

C.i.m. se incheie pentru un termen care nu poate fi mai mare de 24 de luni si care poate fi prelungit pe perioade succesive care, adaugate la durata initiala a misiunii, nu poate conduce la depasirea unei perioade de 36 de luni.


2) Daca se schimba utilizatorul , trebuie incheiat un alt contract de munca temporara?
(adica pentru fiecare utilizator si misiune se incheie cate un contract separat).

Intr-adevar, schimbarea utilizatorului inseamna incheierea unui nou contract de munca temporara



Conform art.90 din Codul Muncii, misiunea de muncă temporară se stabileşte pentru un termen care nu poate fi mai mare de 24 de luni.Durata misiunii de muncă temporară poate fi prelungită pe perioade succesive care, adăugate la durata iniţială a misiunii, nu poate conduce la depăşirea unei perioade de 36 de luni. Condiţiile în care durata unei misiuni de muncă temporară poate fi prelungită sunt prevăzute în contractul de muncă temporară sau pot face obiectul unui act adiţional la acest contract.
Contractul de muncă temporară este un contract individual de muncă ce se încheie în scris între agentul de muncă temporară şi salariatul temporar, pe durata unei misiuni.Contractul de muncă temporară se poate încheia şi pentru mai multe misiuni.
Conf.art.95 agentul de muncă temporară poate încheia cu salariatul temporar un contract de muncă si pe durată nedeterminată, situaţie în care în perioada dintre două misiuni salariatul temporar se află la dispoziţia agentului de muncă temporară;pentru fiecare nouă misiune între părţi se încheie un contract de muncă temporară.

Conf.art.99 la încetarea misiunii salariatul temporar poate încheia cu utilizatorul un contract individual de muncă. În cazul în care utilizatorul angajează, după o misiune, un salariat temporar, durata misiunii efectuate se ia în calcul la stabilirea drepturilor salariale, precum şi a celorlalte drepturi prevăzute de legislaţia muncii.
O zi lina!
Ultima modificare: Joi, 25 Iulie 2013
Laura Vilsan, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca pe perioada determinata vs contract de munca temporar Rdee Rdee Buna ziua, lucrez la o firma care pune la dispozitie angajati pe perioade determinate la un client. Am un angajat care a avut contract de munca temporara pe ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract de munca temporara RuxandraLarisa RuxandraLarisa De cate ori se poate prelungi un CONTRACT DE MUNCA [b]TEMPORARA?[/b] Stiu ca la cel individual se poate prelungi de maxim 2 ori (adica contractul si 2 ... (vezi toată discuția)
Misiune croberta croberta care e diferenta intre misiune si delegare ? (vezi toată discuția)