Bunadimineata.
Desi nu cred in dumnezeu, statul roman imi opreste bani din salariu prin impozite si taxe pentru biserica conform legii nr. 142/1999[1].
Cum procedez sa scap de aceasta plata in plus?
Ma deranjeaza faptul ca pentru centre de cercetare in care se pot descoperii tratamente pentru boli sau altele nu sunt bani la buget, insa pentru o iluzie in masa exista bani, iar daca inventez si eu un cult religios, il oficializez si primesc bani de la stat 'popa' imi zice ca voi arde in 'iad'.
Libertatea credintei este garantata de Constitutie iar plata impozitelor si taxelor de Codul Fiscal.
Din taxe si impozite nu sunt platiti doar angajatii bisericii ci si cei ai politiei, jandarmeriei, armatei, profesorii, medicii, parlamentarii, etc.
Asta ar inseamna ca fiecare cetatean trebuie sa aiba posibilitatea sa aleaga catre cine se indreapta taxele si impozitele sale?
Multe legi poate nu sunt perfecte dar trebuie aplicate asa cum au fost aprobate.
Strangeti 100000 de semnaturi si initiati modificarea legii respective.
Adica altii sunt liber sa creada intr-o iluzie si eu obligatoriu, vreau nu vreau, trebuie sa-i platesc. Unde este libertatea? Intradevar Politia, Armata, Jandarmeria, Medicina, Profesorii sunt ceva mai reali de care nu ne putem dispensa, in rest...