avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1642 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Statul imi opreste bani pentru biserica/cler desi nu ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Statul imi opreste bani pentru biserica/cler desi nu cred in dumnezeu

Bunadimineata.
Desi nu cred in dumnezeu, statul roman imi opreste bani din salariu prin impozite si taxe pentru biserica conform legii nr. 142/1999[1].
Cum procedez sa scap de aceasta plata in plus?
Cel mai recent răspuns: codulmuncii , utilizator 10:05, 26 Iulie 2013
Ma deranjeaza faptul ca pentru centre de cercetare in care se pot descoperii tratamente pentru boli sau altele nu sunt bani la buget, insa pentru o iluzie in masa exista bani, iar daca inventez si eu un cult religios, il oficializez si primesc bani de la stat 'popa' imi zice ca voi arde in 'iad'.
Libertatea credintei este garantata de Constitutie iar plata impozitelor si taxelor de Codul Fiscal.
Din taxe si impozite nu sunt platiti doar angajatii bisericii ci si cei ai politiei, jandarmeriei, armatei, profesorii, medicii, parlamentarii, etc.
Asta ar inseamna ca fiecare cetatean trebuie sa aiba posibilitatea sa aleaga catre cine se indreapta taxele si impozitele sale?
Multe legi poate nu sunt perfecte dar trebuie aplicate asa cum au fost aprobate.
Strangeti 100000 de semnaturi si initiati modificarea legii respective.
Ultima modificare: Vineri, 26 Iulie 2013
cyan, moderator
cyan a scris:

Libertatea credintei este garantata...

Adica altii sunt liber sa creada intr-o iluzie si eu obligatoriu, vreau nu vreau, trebuie sa-i platesc. Unde este libertatea? Intradevar Politia, Armata, Jandarmeria, Medicina, Profesorii sunt ceva mai reali de care nu ne putem dispensa, in rest...
codulmuncii, utilizator
Am uitat de partidele politice.
Si politicienii sunt o iluzie permanenta de care ne putem dispensa, dar asta-i legea, ca ne place sau nu ne place.:)
pai ai vazut ca am scris: "in rest...":innocent:

codulmuncii, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce ar fi dacă nu am mai plati taxe și impozite (utopic vorbind)? ggparang ggparang Ce ar fi dacă nu am mai plati taxe și impozite (utopic vorbind) ?. Ce sar întâmplă cu statul.?. Ar fi bine ,sau ar fi mai bine?. (vezi toată discuția)
Doarme justitia in romania? Romulus43 Romulus43 Constitutia României spune: “Cultele religioase sunt autonome fata de stat”, iar legea nr. 489/2006 privind libertatea religioasa si regimul cultelor ... (vezi toată discuția)
Pericolul prostitutiei Ralf1971 Ralf1971 Prostitutia nu poate si nu trebuie legalizata fiind foarte nociva pentru societate, fiind o sursa de imbolnavire a persoanelor active din punct de vedere ... (vezi toată discuția)