avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Imputernicire semnare acte subcontractant - URGENT
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Imputernicire semnare acte subcontractant - URGENT

Buna ziua,

Am participat la o licitatie deschisa in calitate de lider de asociere. Autoritatea contractanta printr-o solicitare de clarificari indica faptul ca unele documente care emana de la membrii asocierii, terti si sustinatori, documente originale si care sunt adresate direct AC au fost semnate si de catre liderul asocierii ( acesteau au fost semnate si stampilate in coltul din dreapta jos) si in acest sens se solicita prezentarea unei imputerniciri.

Nu am gasit nicio prevedere legala in acest sens. Unde anume in OUG 34/2006 sau in HG nr. 925/2006 se specifica prezentarea unei astfel de imputerniciri. Trebuia prezentata o imputernicire legalizata/autentificata? Sau era suficienta semnarea unei imputerniciri de catre reprezentantii legali ai operatorilor economici ?


Va multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 15:45, 26 Iulie 2013
Daca in cadrul asocierii sunt doar persoane juridice atunci este suficienta sa aveti o delegatie de reprezentare din partea fiecarui asociat. In cazul in care printre asociati se afla si persoane fizice atunci este necesar sa detineti o procura.
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspuns! Pentru membrii asocierii ( persoane juridice) exista acest document. Ceea ce nu imi este foarte clar este faptul ca se solicita acest document si pentru terti sustinatori si subcontractanti ( persoane juridice). Este legala aceasta solicitare? In temeiul carei dispozitii din OUG nr. 34/2006 se solicita prezentarea acestui document ?
Ultima modificare: Vineri, 26 Iulie 2013
twisted111, utilizator
Vorbim despre faza de ofertare, nu despre cea de semnare a contractului.
In aceasta situatie se pot cere:

-acord de asociere in original
-angajament de sustinere in original (daca procedura are loc dupa ultima modificare, daca nu autentificat)
acord de subcontractare (daca s-a cerut prin Fisa de date).

In lege nu se mentioneaza ca aceste documente trebuie prezentate in faza de ofertare in forma autentificata prin notar. Considerentul ANRMAP-ului este cel ca forma autentificata isi justifica exercitarea efectului juridic doar in faza de contractare, in faza de ofertare fiind doar o cheltuiala inutila.

In schimb, vi se pot cere anumite clarificari in temeiul art.78 din HG 925, in cazul in care exista neclaritati sau dubii privind documentele prezentate. Chiar si in cazul acesta, solicitarea de clarificari trebuie insotita de justificarea acesteia.

In nici un caz nu vi se pot cere imputerniciri in virtutea faptului ca ati semnat toate documentele in calitate de lider, aceasta fiind o formalitate uzuala, de certificare a documentelor depuse in oferta.

Oricum, in solicitare trebuiau sa precizeze forma imputernicirilor si sa justifice de ce le solicita.

Daca nu vi s-a specificat in ce forma sa fie imputernicirile (si nici in FD), prezentati-le si dvs. in original sau copie conf. cu originalul.

Inca o data, mai verificati daca nu exista precizari in sensul acestora, in documentatia de atribuire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Capacitatea de exercitare a activitatii profesionale membruEvaluator membruEvaluator Pentru demonstrarea capacitatii de exercitare a activitatii profesionale, s-a solicitat ca operatorii sa detina licenta ANRSC, (clasa 1, 2 sau 3), pentru ... (vezi toată discuția)
Angajament ferm nelegalizat ibitza78 ibitza78 Buna ziua! 1. In cadrul unei licitatii un ofertant s-a prezentat cu sustinere tehnica/profesionala din partea altei firme, dar acest angajament de sustinere ... (vezi toată discuția)
Oferta inacceptabila ? twisted111 twisted111 Buna ziua, Revin cu alte intrebari si sper sa primesc niste lamuriri. In fisa de date a achizitiei una din cerinte era semnarea unui formular de catre ... (vezi toată discuția)