avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Oferta inacceptabila ?
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Oferta inacceptabila ?

Buna ziua,

Revin cu alte intrebari si sper sa primesc niste lamuriri. In fisa de date a achizitiei una din cerinte era semnarea unui formular de catre ofertant precum si de catre fiecare subcontractant in parte ( declaratie/lista cuprinzand subcontractantii). Au fost completate toate informatiile impuse prin formular insa acesta NU a fost semnat de catre subcontractanti ci doar de catre ofertant. Precizez ca au fost prezentate toate acordurile de subcontractare, semnate in original.

De asemenea, in cazul in care in cuprinsul documentelor de calificare, exista inadvertente (erori de tehnoredacatare sau rubrici care nu contin toate informatiile - ex. s-a prezentat cifra de afaceri doar in lei nu si in euro) si acestea se remediaza ulterior in urma solicitarilor de clarificari ale autoritatii contractante, exista riscul ca oferta sa fie declarata inacceptabila?

Poate fi declarata oferta inacceptabila conform art. 36 lit. b din HG 925 pentru omisiunea acestor semnaturi din partea subcontractantilor precum si pentru eventuale erori materiale de tehnoredactare?


Multumesc!


Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Iulie 2013
twisted111, utilizator
Cel mai recent răspuns: soazig , utilizator 14:37, 30 Iulie 2013
1. Atat timp cat exista formulare semnate de subcontractanti este doar o neconcordanta ce poate fi simplu clarificata de catre AC. In mod normal declaratia cu subcontractantii se semneaza doar de ofertant, avand in vedere art.45, alin.2) din OUG 34.
2. Faptul ca nu s-a prezentat valoarea si in euro nu afecteaza cu nimic oferta financiara, fiind incadrabila doar in art.80 din HG 925 si putand fi corectata.
Ceea ce ati prezentat nu este temei serios de respingere, daca nu este insotita si de alte motive.
Sunt vicii de forma, care pot fi remediate in felul urmator: AC trimite solicitari de clarificari operatorilor economici in cauza si acestia raspund in perioada de timp acordata de catre AC. Ati primit solicitari de clarificari din partea AC?

Daca oferta dvs a fost declarata inacceptabila pe fond de vicii de forma, fara solicitare de clarificari prealabila, aveti tot dreptul sa depuneti contestatie, in 5 - 10 zile de la comunicare PV procedura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corectarea ofertei financiare zinates zinates ne confruntam cu urmatoarea problema De multe ori anexele la formularul de oferta financiara contin greseli -suma preturilor unitare nu este aceeasi cu ... (vezi toată discuția)
Subcontractare adina83 adina83 Daca la o licitatie se merge cu subcontractare, in afara formularului pt subcontractare mai trebuie depuse si alte acte? in fisa de date se cere numai ... (vezi toată discuția)
Lipsa document calificare nikitamv nikitamv ce intampla daca din oferta unui operator economic lipseste unu sau mai multe documente de calificare, ii pot respinge oferta si daca da, pe ce articol. ... (vezi toată discuția)