avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
elennaaapop a scris:

cristian i a scris:

elennaaapop a scris:

actiunile posesorii de deosebesc de actiunile petitorii prin aceea ca:
a) nu pot fi introduse de detentorii precari
b)urmaresc redobandirea posesiei bunului litigios de catre reclamant
c) pot fi introduse de catre detentori, in timp ce actiuniile petitorii pot fi introduse doar de proprietari

a-nu,si detentorii pot exercita act po
c-nu,si titularii unor dr reale

zic b

rasp pe barem nici o varianta nu este corecta. am editat scuze
Ice Hellene a scris:

Cristian, actiunea in rev e o act petitorie care urmareste, de fapt, tot redobandirea posesiei pierdute. De asta nu pot fi de acord cu b).
La c) ma incurca acel "doar" de asta am si intrebat a cui e grila.

eu am gandit ca posesia e un efect accesoriu al act in revendicare......
.am postat cred ca vreo 50 de grile ,cel putin ,din cele 200 pe care le au autorii in cartea aia....
am renuntat pt ca am observat ca la multe contraziceau codul......sursa lor de inspiratie e practica,sunt profi si avocati......
de asta nu sunt de acord nici cu MU......practica judiciara se impleteste cu dreptul asa cum se impleteste cu ,,scoala vietii,,pe care o au cei implicati in actul de justitie.
albul devine negru si negru e alb in functie de anvergura sociala a celor implicati.....nu tr luat de bun tot ce se intampla in practica.;)

Constituie termen de decadere:
a) termenul de 1 an aplicabil dreptului de optiune succesorala
b) termenul de 1 an pt exercitarea actiunii posesorii
c) termenul de 3 ani aplicabil actiunii in revendicarea bunului mobil pierdit sau furat de la posesorul de buna-credinta

oana_01 a scris:

eu zic numai a, dar nu mai stiu pe unde am citit de documentele alea clasificate, fata de care instanta poate dispune declasificarea :( Ice hellene help! :help:

Art 352 al 12

Oana, astea merg impreuna de obicei. :)
Rasp corect ab, cristian.
Grila made by me. Am zis ca e pe gustul INM. ;)
cine este persoana indreptatita potrivit legii civile sa itnroduca in proces partea responsabila civilmente, conf. art 21 ? inculpatul ?
Ultima modificare: Joi, 15 Mai 2014
adi_09, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)