avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
dobitoc a scris:

Ice Hellene a scris:

Cristian, uite:

[ link extern ]

Mă amuză că în studenți s-au proptit ăștia. De parcă nu sunt atâția judecători, procurori, notari, executori, avocați, consilieri juridici și mulți alții, care nu stau să tragă la xerox sau să se complice cu pdf-uri. Fix de asta au să dea ei faliment, că nu cumpără, tot timpul, studenții cărțile.

sa ne lase cu abureala lui de capitalist disperat de profit si sa coboare preturile in asa fel incat sa fie mai rentabil sa o cumperi decat sa o tragi la xerox.....la asta nu s a gandit????
o da pe amenintari cu legea .....parca aia de fac schimb de materiale ar fi traficanti de droguri......:P......Pufică deja maraie......
De asta am si intrebat, am vazut ce zice MU...parerea mea e ca se poate si cu intentie indirecta, la fel ca la fav faptuitorului

Spre ex, sunt vecin cu X, care stiu ca vinde in mod regulat lucruri furate, merg in vizita la el si se ofera sa imi dea cadou un tel mobil. Nu urmaresc sa dobandesc bunul care provine din sav unei infr, dar prevad ca a fost furat si accept sa-l primesc.
Ma enerveaza enorm autorii astia...pai asa invat singura, nu-mi mai bat capul cu ei. Din ce in ce mai multe pareri contrare... X-(
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Iunie 2014
Ice Hellene, utilizator
Pe mine ma doare capul ca atata le-au ametit...
- inainte TT zicea ca favorizarea este cu intentie directa indirecta ...acu nu spune nimic referitor la lat subiectiva; la tainuire ...inainte intentie directa acu intentie directa si indirecta
- MU inainte la favorizare intentie directa indirecta, acu la fel; la tainuire directa pe ambele coduri.

Acum avem la fav ”in scopul” dar tot directa indirecta zic toti
Macar pentru tainuire TT releva faptul ca s-a scos ”in scopul”

Mi se face rau

Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Iunie 2014
mirei2012, utilizator
cererile privitoare la obligatiile izvorate dintr-o fapta ilicita

a.pot fi adresate numai instantei in a carei circumscriptie s-a savarsit fapta ilicita
b.pot fi adresate si instantei in raza careia s-a produs prejudiciul
c.se pot introduce si la instanta de la domiciliul paratului
cristian i a scris:

cererile privitoare la obligatiile izvorate dintr-o fapta ilicita

a.pot fi adresate numai instantei in a carei circumscriptie s-a savarsit fapta ilicita
b.pot fi adresate si instantei in raza careia s-a produs prejudiciul
c.se pot introduce si la instanta de la domiciliul paratului

b

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)