avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Nofacenoname0 a scris:

cristian i a scris:

internarea intr-un centru de detentie

a.presupune un regim de paza si supraveghere
b.se dispune pe o perioada cuprinsa intre 1 si 3 ani
c.se dispune pe o perioada de maximum 10 ani si presupune inclusiv urmarea unor programe intensive de reintegrare sociala

a...cifrele lui peşte...astea trb visate:yes:

rasp barem a
cristian i a scris:

adi_09 a scris:

Udroiu spune ca actele preparatorii nu reprezinta o conditie esentiala pt infractiunile premeditate, insa la omorul cu premeditare spune ca trebuie sa se fie realizat acte de pregatire morala sau materiala... si eu sustin a doua varianta, voi ce ziceti ?

dc imi propun sa ucid o pers si chiar sav infr inseamna ca am premeditat-o
pur si simplu imi spun,,cu prima ocazie o ucid,,nu intreprind nimic......doar imi propun sa nu ratez ocazia
dc culeg info despre program am acte preparatorii intelectuale
dc achizionez si o arma am acte preparatorii materiale

la omor cu premeditare nu sunt necesare acte preparatorii,simplul fapt ca am luat decizia/rezolutia infr cu mult inaintea comiterii faptei inseamna ca am premeditat-o ,nu a fost o act spontana........

in cazul asta, daca nu sunt acte preparatorii cum se va dovedi ca a fost premeditat omorul, fiindca daca de regula omorul se savarseste cu corpuri, dur-taioase, deja presupune un act preparator. De asemenea, daca mergi sa-i tragi o directa in tampla, e un act preparatoriu, cel putin moral, ca tu te-ai gandit cum sa-l termini pe individ.
Deci eu nu vad cum ar ptuea fi premeditat omorul fara sa nu fie cel putin un act preparator fie moral, fie material.
Ultima modificare: Marți, 8 Iulie 2014
adi_09, utilizator
Nofacenoname0 a scris:

Păi asta înseamnă premeditare, o pregătire cel puţin mentală cu privire la săv infracţiunii...MU e unic, câteodată are nişte opinii pe care nu le găseşti nicăieri:))

e unic cum sunt unice deciziile de speta din care extrage ,,liniutele,,mentionate in cartile lui,pardon ,,buletinul jurisprudentei aleatorii,,.....mentionata dar neinteleasa......:))

pai nu inseamna .....ca pana ma intalnesc ocazional cu pers nici nu ma gandesc la ea,unde e actul preparatoriu?chiar e posibil sa scape dc e norocoasa.....dar dc nu...... e omor cu premeditare........
-dificultatea probarii e alta chestiune..........
Ultima modificare: Marți, 8 Iulie 2014
cristian i, utilizator
dc minorul nu respecta ,cu rea-credinta,conditiile de executare a masurii educative sau a obligatiilor impuse, instanta dispune

a.inlocuirea masurii luate cu o alta masura educativa privativa de libertate mai severa
b.prelungirea masurii educative ,fara a putea depasi maximul prev de lg pt aceasta
c.inlocuirea ,in toate cazurile ,a masurii luate cu internarea intr-un centru educativ
b

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)