avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Patricia_ a scris:

Grila care a starnit mari discutii pe FB:

Fapta unui doctor de a-i pune in vedere pacientului sau faptul ca, in scurt timp, o sa moara de boala de care sufera, care il alarmeaza, producandu-i acestuia o tulburare emotionala semnificativa:
a) nu poate constitui in nici un caz infractiune
b) poate constitui infractiunea de ucidere din culpa, daca aceasta informare determina moartea
c) constituie infractiunea de amenintare

M.U. - B (raspuns barem)

ai auzit de Iulia Albu?e o doamna ,,priceputa ,,la moda care umbla cu o gaina neagra in brate......
ai auzit de MU?e un domn ,,priceput,,la drept care umbla cu cioara vopsita a jurisprudentei romanesti prin cartile lui.....eu am un stol prin biblioteca....dupa ce intru le dau foc la ciori.....
ce sa zic ?....doua mondenitati......
cat ii baga lumea in seama ii iei asa cum sunt....ce sa comentezi de speta???!!!!:))
cristian i a scris:

mirei2012 a scris:

Partajul de folosinta:

a) este inadmisibil in cazul copropr fortate, chiar daca exista acordul tuturor coproprietarilor
b) poate fi pronuntat numai de inst de jud in cazul coproprietatii obisnuite
c) poate fi stabilit prin acordul coproprietarilor, fie prin hot jud, pentru ambele forme de copropr comuna pe cote-parti

c

partajul voluntar de folosinta poate fi prezent si la copropr fortata si la copropr obisnuita,nefiind necesara interventia instantei

Adevarat ce spui dar varianta c spune fie prin acord fie prin hot judecatoreasca...iar din ce stiu eu ca partajul de folosinta in cazul coproprietatii fortate este numai prin acordul coproprietarilor...unde ma incurc?
baremul este c...dar in capul meu nici c nu e bun

Ultima modificare: Miercuri, 9 Iulie 2014
mirei2012, utilizator
catalin1980 a scris:

adi_09 a scris:

Patricia_ a scris:

Grila care a starnit mari discutii pe FB:

Fapta unui doctor de a-i pune in vedere pacientului sau faptul ca, in scurt timp, o sa moara de boala de care sufera, care il alarmeaza, producandu-i acestuia o tulburare emotionala semnificativa:
a) nu poate constitui in nici un caz infractiune
b) poate constitui infractiunea de ucidere din culpa, daca aceasta informare determina moartea
c) constituie infractiunea de amenintare

M.U. - B (raspuns barem)

Dar doctorul nu are obligatia de informare corecta si completa a pacientului ?

Asta-i grila de scarpinat cu mana peste cap precum maimuta.
Nu cred ca exista obligatie legala in sarcina doctorului de a-i spune pacientului ca e pe moarte.Pe de alta parte daca-i provoci pacientului palpitatii,nu vad dc n ai fi pedepsit

Pai nici doctorul n-o sa-i spuna scurt vedeti ca veti muri, probabil va spune ca tratamentul nu si-a facut efectul, nu mai are ce face, veti muri ! :)))
c) poate fi stabilit prin acordul coproprietarilor, fie prin hot jud, pentru ambele forme de copropr comuna pe cote-parti

ART. 670
Felurile partajului
Partajul poate fi făcut prin bună învoială sau prin hotărâre judecătorească, în condiţiile legii.

671(3) În cazul proprietăţii periodice şi în celelalte cazuri de coproprietate forţată, partajul este posibil numai prin bună învoială.

,,Partajul de folosinta,,

Mirei din atributele dr de proprietate se partajeaza doar ,,folosinta,,
posesia si dispozitia raman neatinse......
Boroi speculeaza chestia asta...
interdictia de la 671 al 3 se refera la partajarea celor trei,impreuna.......
-in practica au fost probleme...si s-a gasit remediul asta sa partajezi doar folosinta acolo unde partajul in integralitatea lui(cu toate atributele dr de propr partajate) era interzis.......
nu numai MU trage cu ochiul la practica....si prietenul GB;)
preblema e ca in practica azi se poate maine nu....
-cand faci subiecte la INM nu faci din scapari /ocolisuri ale codurilor ca astea nu intra in tematica si se cheama ca lucrezi parsiv......
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iulie 2014
cristian i, utilizator
Multumesc Cristian...nu pricepeam si pace #-o

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)