avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Ice Hellene a scris:

cristian i a scris:

Ice Hellene a scris:

C de ce nu e?

175(8) Întârzierea sau refuzul nejustificat de efectuare a expertizei atrage aplicarea unei amenzi judiciare, precum şi răspunderea civilă a expertului sau a instituţiei desemnate să o efectueze pentru prejudiciile cauzate.

Si amenda judiciara nu e o sanctiune penala?

ab la grila

PEDEPSELE sunt singurele sancţiuni penale, celelalte: măsurile de siguranţă şi
măsurile educative, sunt sancţiuni de drept penal Distincţia este importantă deoarece pedepsele sunt singurele care îndeplinesc un rol complex de constrângere, de reeducare, de prevenire a săvârşirii de noi infracţiuni.

Pe lângă cele trei categorii principale de sancţiuni de drept penal, în legislaţiile
penale se mai întâlnesc şi alte sancţiuni care se aplica în anumite cazuri, pentru
soluţionarea unor conflicte de drept penal şi care pentru a fi deosebite de
sancţiunile de drept penal s-a propus să se numească „sancţiuni în dreptul
penal". Astfel de sancţiuni sunt sancţiunile cu caracter administrativ,
sancţiunile civile ce constau în restituiri şi despăgubiri.

Ultima modificare: Joi, 10 Iulie 2014
cristian i, utilizator
elhant a scris:

cristian i a scris:

prezumtia de nevinovatie se refera la faptul ca

a.orice persoana este considerata nevinovata pana la stabilirea vinovatiei sale printr-o hotarare penala definitiva
b.orice indoiala in formarea convingerii organelor judiciare se interpreteaza in favoarea suspectului sau inculpatului ,dupa administrarea intregului probatoriu
c.suspectul sau inculpatul este obligat sa isi dovedeasca nevinovatia ,avand totodata dreptul de a nu contribui la propria acuzare

Ab

rasp barem ab
Mersi, cristian! Imi amintesc acum ceea ce spui. Pur si simplu uitasem. :hammer:
Ice Hellene a scris:

Mersi, cristian! Imi amintesc acum ceea ce spui. Pur si simplu uitasem. :hammer:

npc:)

m-am linistit....credeam ca numai eu uit.......
in procesul penal se exercita urmatoarele functii judiciare

a.functia de aparare
b.functia de verificare a legalitatii trimiterii ori netrimiterii in judecata
c.functia de urmarire penala

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)