avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Eu cele mai mari dificultăţi la am cu procedurile care vizează aceeaşi instituţie dar sunt diferite in civil si penal....gen citarea#-o

Q88, încearcă alt browser, am avut şi eu aceeaşi problemă dar s-a rezolvat când am schimbat browserul.
Am incercat cu googlechrome si cu internet explorer. Cele la procedura civila, penal si procedura penala merg.
Acestea la civil chiar ma enerveaza

Si eu sunt fix la citare (proc. civ.). Nu cred sa existe ceva mai plictisitor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Iulie 2014
Q88, utilizator
inceperea urmarii penale in rem se dispune de catre org de urm pen, in personam doar de catre procuror. extinderea urmaririi penale pentru alte fapte se dispune de catre org de urm pen,intrebarea este extinderea urm pen cu privire la alti participanti se dispune doar de catre procuror (codul nu face distinctie la art 311 , dar cred vor exista si interpretarii de genul asta,)?
marian20 a scris:

inceperea urmarii penale in rem se dispune de catre org de urm pen, in personam doar de catre procuror. extinderea urmaririi penale pentru alte fapte se dispune de catre org de urm pen,intrebarea este extinderea urm pen cu privire la alti participanti se dispune doar de catre procuror (codul nu face distinctie la art 311 , dar cred vor exista si interpretarii de genul asta,)?

cred ca s-a mai discutat, dar din cate am inteles se face doar de procuror, cu atat mai mult cu cat poate fi vorba si de o extindere a urmaririi penale cu privire la alte persoane. Ar fi anormal ca organul de cercetare penala sa nu poata continua urm pen in personam fata de persoana dar sa inceapa (adica a extinde) fata de o alta persoana.
adi_09 a scris:

marian20 a scris:

cred ca s-a mai discutat, dar din cate am inteles se face doar de procuror, cu atat mai mult cu cat poate fi vorba si de o extindere a urmaririi penale cu privire la alte persoane. Ar fi anormal ca organul de cercetare penala sa nu poata continua urm pen in personam fata de persoana dar sa inceapa (adica a extinde) fata de o alta persoana.

1) În cazul în care, după începerea urmăririi penale, organul de urmărire penală constată fapte noi, date cu privire la participarea unor alte persoane sau împrejurări care pot duce la schimbarea încadrării juridice a faptei, dispune extinderea urmăririi penale ori schimbarea încadrării juridice

Nu asta-i art? eu din asta inteleg ca si organul de cercetare penala poate dispune extinderea u.p

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)