Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
inceperea urmarii penale in rem se dispune de catre org de urm pen, in personam doar de catre procuror. extinderea urmaririi penale pentru alte fapte se dispune de catre org de urm pen,intrebarea este extinderea urm pen cu privire la alti participanti se dispune doar de catre procuror (codul nu face distinctie la art 311 , dar cred vor exista si interpretarii de genul asta,)?
marian20 a scris:
inceperea urmarii penale in rem se dispune de catre org de urm pen, in personam doar de catre procuror. extinderea urmaririi penale pentru alte fapte se dispune de catre org de urm pen,intrebarea este extinderea urm pen cu privire la alti participanti se dispune doar de catre procuror (codul nu face distinctie la art 311 , dar cred vor exista si interpretarii de genul asta,)?
cred ca s-a mai discutat, dar din cate am inteles se face doar de procuror, cu atat mai mult cu cat poate fi vorba si de o extindere a urmaririi penale cu privire la alte persoane. Ar fi anormal ca organul de cercetare penala sa nu poata continua urm pen in personam fata de persoana dar sa inceapa (adica a extinde) fata de o alta persoana.