avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Ice Hellene a scris:

O grila f interesanta, gen INM :)

In cazul in care exista circumstante agravante, pt o infractiune pedepsita doar cu amenda, pedeapsa aplicata pers fizice este legala daca este de:

a. 150.000 lei
b. 120.000 lei
C. 200.000 lei

B...pfai mult am mai calculat, sper să nu-mi fi dat cu virgulă:))
Nono, ai raspuns bine la toate. :)

Felicitari tuturor care ati raspuns bine! ;)
Dl. Ady_09 a raspuns partial corect, numai daca se are in vedere o cerere de interventie in interes propriu, care are regimul juridic al unei actiuni introductive sub aspect procedural,cu particularitatea ca pretentiile intervenientului se solutioneaza in cuprinsul unui proces inceput in baza unei cereri introductive formulate de catre altcineva (reclamantul).Daca, insa, se investeste instanta cu o cerere de chemare in judecata (actiunea principala) in numele reclamantului, insa semnata de catre altcineva (poate fi atat avocatul,mandatarul sau reprezentatul legal), (a se avea in vedere si situatia in care cererea de chemare in judecata este depusa prin posta sau curierat), instanta, potrivit noii reglementari a Codului de Procedura Civila, va pune in vedere reclamantului, in cuprinsul procedurii de regularizare a cererii (procedura administrativa) sa indeplineasca lipsurile acestei cereri, in concret sa depuna delegatia avocatiala, sub sanctiunea anularii actiunii, daca lipsurile nu se indeplinesc in 10 zile de la data comunicarii. In aceasta situatie se prezuma ca actiunea este introdusa in numele reclamantului de reprezentantul sau conventional sau legal. Vorbim de situatia in care exista un raport de asitenta juridica (un contract de asistenta juridica valabil incheiat,in caz contrar nefiind in prezenta unui mandat, putand implica fie si consecinte penale pentru avocat -fals intelectual si uz de fals). Daca insa actiunea nu este semnata, i se pune in vedere reclamantului, la primul termen de judecata , sa semenze cererea sub sanctiunea anularii acesteia, iar daca reclamantul nu este prezent, va fi citat pentru un nou termen cu aceasta mentiune. In acest sens, consider ca sunt aplicabile dispozitiile art. 196 N.C.pr.civ., doar atunci cand este vorba de invocarea lipsei semnaturii la termenul de judecata.In schimb, daca judecatorul caruia i s-a repartizat cauza aleatoriu, verifica si constata lipsa semnaturii in prcedura de regularizare, se aplica dispozitiile art. 200alin. (1) si (2) N.C.pr.civ. . Daca avocatul sau mandatarul sau reprezentantul conventional nu indeplineste aceste lipsuri, cererea va fi anulata. Se poate face cerere de reexaminare, care, poate fi admisa, daca pana la implinirea termenului de 10 zile respectivele lipsuri au fost implinite. Pentru a se ajunge la invocarea si solutionarea unei exceptii, care trebuie pusa in discutia contradictorie a partilor, este necesar sa se fi ajuns cel putin la primul termen de judecata la care partile sunt legal citate si pot pune concluzii, ceea ce inseamna ca trebuie sa se fi trecut de etapa regularizarii. In aceasta situatie, cererea va fi anulata daca nu este semnata in chiar sedinta in care se invoca aceasta neregularitate,sau la termenul urmator la care partile sunt legal citate, daca partea, desi legal citata, nu s-a prezentat in vederea semnarii cererii. Trebuie insa avut in vedere ca aceasta neregularitate ii va fi adusa reclamantului in vedere prin adresa de comunicare (in cazulprocedurii de regularizare), iar in termen de 10 zile acesta are obligatia de a implini lipsa semnaturii,sub sanctiunea anularii cererii, sau prin citatie, in cazul procedurii de drept comun, in fata instantei de judecata.
Consider ca nu poate fi vorba de respingere a cererii pentru lipsa calitatii procesuale active, fiindca in cuprinsul cererii nu apare ca reclamant insusi semnatarul, ci apare ca reclamant o alta persoana (insusi titularul dreptului subiectiv civil dedus solutionarii), doar ca fie cererea nu este semnata, fie este semnata de altcineva insa fara mandat (imputernicire avocatiala), iar instanta este obligata in cazul in care reclamantul nu este prezent, sa dea un termen si sa puna in vedere reclamantului sa semneze cererea pana la urmatorul termen de judecata. Aceasta este practica instantelor in lumina noilor reglementari,practica pe care, personal, o gasesc intemeiata.
Daca sunt si alte opinii,intemeiate pe argumente de procedura civila, sunt foarte interesat sa le aflu si eu.
am si eu o intrebare: copia legalizata a diplomei de licenta are termen de valabilitate? multumesc anticipat :)
Am editat. Nu vreau sa fiu gratuit rautacioasa.
Nu. Copia nu are termen de valabilitate.
Ultima modificare: Marți, 15 Iulie 2014
ContSters325155, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)