avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
anutzel a scris:

adi_09 a scris:

anutzel a scris:

instanta decide daca instrainatorul ramane sau nu in proces, asa zice art 39 al 2... hm...

eu ma refer la dobanditor, daca devine parte sau nu... fiindca cele doua articole mi se par putin contradictorii, primul spune ca se transmie calitatea de parte, ia al doilea ca procesul va continua intre partile initiale.

pai da, regula e ca jud se face intre partile initiale si ramane asa. parerea mea (posibil sa fie si gresita,nu zic nu) e ca din moment ce instanta decide daca instraintorul ramane in proces, prin urmare tot ea va decide daca intra dobânditorul in proces sau nu

Cred ca e mai complexa situatia
anutzel a scris:

adi_09 a scris:

anutzel a scris:

instanta decide daca instrainatorul ramane sau nu in proces, asa zice art 39 al 2... hm...

eu ma refer la dobanditor, daca devine parte sau nu... fiindca cele doua articole mi se par putin contradictorii, primul spune ca se transmie calitatea de parte, ia al doilea ca procesul va continua intre partile initiale.

pai da, regula e ca jud se face intre partile initiale si ramane asa. parerea mea (posibil sa fie si gresita,nu zic nu) e ca din moment ce instanta decide daca instraintorul ramane in proces, prin urmare tot ea va decide daca intra dobânditorul in proces sau nu

-instanta decide doar pe ipoteza a 2-a ,pt cauza de moarte,cum au subliniat fetele....
-pt actele intre vii ,nu poate decide instanta....jud va continua intre partile initiale......asta inseamna ca instanta nu poate lua act de instrainare,cadrul procesual ramanand neschimbat......
adi_09 a scris:

anutzel a scris:

adi_09 a scris:

anutzel a scris:

cred ca am gasit:
dpc - vm ciobanu pg 128
daca in cursul proc, dr litigios e transmis prin acte intre vii cu titlu particular, jud va continua intre partile initiale, fara ca transmisiunea sa produca imediat si in mod automat modificari cu privire la partile intre care se desfasoara procesul. daca insa intervine o transmisiune intre vii cu titlu universal, cum este cazxul fiduciei, judecata va continua nu cu constituitorul, ci cu fiduciarul.
anutzel a scris:

adi_09 a scris:

anutzel a scris:

adi_09 a scris:

anutzel a scris:

cred ca am gasit:
dpc - vm ciobanu pg 128
daca in cursul proc, dr litigios e transmis prin acte intre vii cu titlu particular, jud va continua intre partile initiale, fara ca transmisiunea sa produca imediat si in mod automat modificari cu privire la partile intre care se desfasoara procesul. daca insa intervine o transmisiune intre vii cu titlu universal, cum este cazxul fiduciei, judecata va continua nu cu constituitorul, ci cu fiduciarul.

deci la asta se refara art. 38 cu transmisiunea conventionala ?
adi_09 a scris:

anutzel a scris:

adi_09 a scris:

anutzel a scris:

adi_09 a scris:

anutzel a scris:

cred ca am gasit:
dpc - vm ciobanu pg 128
daca in cursul proc, dr litigios e transmis prin acte intre vii cu titlu particular, jud va continua intre partile initiale, fara ca transmisiunea sa produca imediat si in mod automat modificari cu privire la partile intre care se desfasoara procesul. daca insa intervine o transmisiune intre vii cu titlu universal, cum este cazul fiduciei, judecata va continua nu cu constituitorul, ci cu fiduciarul.

deci la asta se refara art. 38 cu transmisiunea conventionala ?

da, art 38 + 39,am citat din tratatul dlui C de la pag 128 exact comentariul legat de transmisiunea calit.proc..

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)