avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
:coffee:
exceptia procesuala de fond

a.are natura juridica a unei aparari procedurale in proces
b.pune in discutie fondul dreptului
c.este intotdeauna o exceptie absoluta
raspuns a si c
a
rasp barem a

grila e din Voineag
o sa postez de aici pt ca la unele din variante avem si explicatii
imi par un pic mai greute fata de nivelul INM(raportat la sb de anul trecut)....dar e ok:)

nota autorului
pt c este mentionata exceptia lipsei capacitatii de exercitiu-ex pr de fond RELATIVA
ca argument
-nj de ordine privata,vizand cu precadere interesele partilor
-sanctiunea -nulit relativa art 57 al 5/246

nota mea
b zic ca e gresit pt ca pune in discutie fondul actiunii ,nu fondul dreptului

Multumesc oameni buni ...nu doar ca s-a sters dar nici cu logica nu mai sta bine...discul meu...patineaza rau de tot :hm:

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)