Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
rasp barem ab
ART. 1674
Transmiterea proprietăţii
Cu excepţia cazurilor prevăzute de lege ori dacă din voinţa părţilor nu rezultă contrariul, proprietatea se strămută de drept cumpărătorului din momentul încheierii contractului, chiar dacă bunul nu a fost predat ori preţul nu a fost plătit încă.
cristian i a scris:
rasp barem ab
ART. 1674
Cu excepţia cazurilor prevăzute de lege ori dacă din voinţa părţilor nu rezultă contrariul, proprietatea se strămută de drept cumpărătorului din momentul încheierii contractului, chiar dacă bunul nu a fost predat ori preţul nu a fost plătit încă.
dar nu cred ca de aceea este translativ fiindca transmiterea prop opereaza automat...este translativ de propr fiindca se transmite proprietatea.
adi_09 a scris:
cristian i a scris:
rasp barem ab
ART. 1674
dar nu cred ca de aceea este translativ fiindca transmiterea prop opereaza automat...este translativ de propr fiindca se transmite proprietatea.
tocmai din acest motiv nu am luat a
contractul de vanzare-cumparare este
a.contract translativ intrucat transferul dr de proprietate se realizeaza automat
b.supus intabularii pt transmiterea drepturilor reale
c.contract cu titlu oneros si comutativ,in toate cazurile
mersi an_rolf...
cristian i a scris:
rasp barem bc
e considerat dr de creanta si de aici consecinta ca e susceptibil de gaj.....asa cred....
dar stai putin ca potrivit noului cod gajul este doar cu deposedare, cum deposedezi de un drept de creanta ?... eventual poate fi ipotecat, dar nu gajat, art 2389 C.civ.