avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
saandyf a scris:

Avocatul suspectului sau inculpatului:

a)are dreptul sa asiste la audierea oricarei persoane, de catre organul de organul UP

b)poate sa asiste in unele situatii la efectuarea perchezitiei domiciliare la adresa unui martor

c)are dreptul, in orice situatie, sa solicite acordarea unui termen pentru pregatirea apararii.

a,b
adi_09 a scris:

Ice Hellene a scris:

Daca a e corect, atunci si c e corect pt ca sut situatii cand inculpatul nu se poate prezenta. Deci ofi e b ori e ac.

Stiti voi vreun articol in acest sens ?

In ce sens, ca nu se poate prezenta? Era ceva de genul cand se sustrage, e disparut, grav bolnav, iar asistenta e oblgatorie, atunci avocatul din oficiu tb sa asiste in locul lui. Nu am codul in fata, voi verific maine ca e interesant.
Ice Hellene a scris:

adi_09 a scris:

Ice Hellene a scris:

Daca a e corect, atunci si c e corect pt ca sut situatii cand inculpatul nu se poate prezenta. Deci ofi e b ori e ac.

In ce sens, ca nu se poate prezenta? Era ceva de genul cand se sustrage, e disparut, grav bolnav, iar asistenta e oblgatorie, atunci avocatul din oficiu tb sa asiste in locul lui. Nu am codul in fata, voi verific maine ca e interesant.

NU nu, cand se poate prezenta personal la efectuarea actelor de urmarire penale si la audierea pers vat.
ab si eu
Ice Hellene a scris:

adi_09 a scris:

Ice Hellene a scris:

aici se refera strict la DREPT ... Da, o sa verific si eu maine. Mai am o grila interesanta tot pe drepturi dar la ora asta imi pare ca se bate cap in cap cu precedenta, daca vreti o postez, daca nu o las pe maine...sa nu va zapacesc cu totul la ora asta ;)

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)