As dori sa imi spuneti daca cererea pentru procesul de divort poate facuta si depusa la orice judacatorie sau doar acolo unde reclamantul respectiv parata isi are domiciliul stabil si daca cererea poate fi facuta in alta localitate decat cea de domiciliu ,cum se poate transfera procesul in localitatea de resedinta.
Va multumesc
Va multumesc oricum...intrebarea era pusa numai in sensul ca parata in momentul in care a aflat ca va fi depusa aceasta cerere a facut o afirmatie de genul,,o sa bati drumurile pentru acest divort..."(sau ceva asemanator)si stiind ca -aceasta -are rude sa zicem sus -puse in alta localitate decat cea de domiciliu doream sa stiu daca poate face ceva in acest sens ca sa mute locul de desfasurare a procesului...multumesc oricum...si nu e locul potrivit ca dumneavoastra domnilor consultanti sa va contraziceti...fiecare priveste din punctull sau de vedere si da sfaturi dupa cazurile pe care le-a avut...legea oricum e in mainele dumneavoastra iar noi cei care nu o cunoastem suntem nevoiti sa o respectam asa cum ne-o aduceti dumneavoastra la cunostinta...
multumesc mult si sa stiti ca pentru noi conteaza cu adevarat ceea ce spuneti sau -mai simplu-ne invatati!...
Sunt casatorita de 3 ani ,din casatorie rezultand un copil care acum are 1 an si 9 luni,eu avand inca un copil ,dintr-o casatorie anterioara,de 14 ani.
Sotul este ardelean si locuim cu chirie in Bucuresti.
M-am hotarat sa divortez din motive personale si voiam sa stiu daca poate castiga tutela copilului avand in vedere urmatoarele lucruri:
-nu are grija de copil!(ca sa il linisteasca ii da sertarul de la bufet-acesta fiind plin cu cutite si furculite-sau razatoarea-in care s-a si taiat la degetele.)
-are schimbari bruste de comportament(tipa la el si il scutura iar apoi ii vorbeste frumos...dupa care o ia de la capat)
-are un vocabular de neimaginat :stunned:
-nu accepta ideea ca fiul meu mai mare sa faca o facultate(acesta este olimpic la mai multe materii-locul 5 pe municipiu la fizica si locul 1 la tehnologie pe municipiu...fiind reprezentantul Bucurestiului la faza nationala si vrea sa se faca arhitect ) si nu accepta faptul ca stie mai multe ca el,dandu-se exemplu in fata copiilor-nu are BAC-ul si lucreaza in constructii cu un salariu foarte mare(17 milioane :)) ).
-cand merge cu fiul cel mare la cumparaturi striga dupa femei pe strada si face gesturi obscene -incercand sa ii faca ,,lipeala'' cu ele.
-copilul cel mare incearca sa cante la pian pentru carnavalul de sfarsit de clasa a 8-a de la scoala si si-a cumparat o orga din pensia alimentara primita de la fostul meu sot ...la care el incepe sa faca scandal spunand ca nu ii trebuie orga pentru 5 minute la scoala si ca nu mai aduce banii in casa pentru ca ii stricam pe prostii.
-pentru orice lucru marunt isi suna colegii pentru a cere sfaturi(chiar cred ca are "relatii" cu ei pentru ca prea ii alinta la telefon),deci nu poate sa ia singur decizii
-nu il lasa pe copilul cel mare sa urmareasca programe educative pe discovery chanel ,insa se uita cu interes la filme violente (de fata cu copilul cel mic si cu volumul la maxim)
-este foarte superstitios(pana la prostie)-cand avea colici ardea tamaie pe aragaz(cumparat de doar cateva zile) si ii afuma patutul chiar si pe el,incercand sa il faca sa inhaleze fum deoarece el credea ca e deochiat #-o.Voia chiar sa ii dea apa cu chibrituri arse sa bea.
-etc.............................................
cu toate astea ma ameninta ca imi ia copilul(desi eu sunt cadru didactic si am venitul mai mare ca al lui si am toate gradele date).
Credeti ca are vreo sansa sa castige tutela copilului ?Si in caz de divort,copilul cel mare poate fi audiat?
Astept parerea dumneavoastra.
Daca cele relatate de dvs, sunt reale si le puteti dovedi cu martori,daca avizul consultativ al Autoritatii tutelare de pe langa Primaria pe raza careia locuiti este favorabil,daca minorul cel mare audiat in Camera de consiliu de catre completul de judecata confirma aceste situatii si isi manifesta dorinta de a fi incredintat mamei,nu exista probleme pentru a va fi incredintati spre crestere si educare cei doi minori.
Avand in vedere situatia data,daca o puteti dovedi,puteti obtine de urgenta ,pe calea unei ordonante prezidentiale ,incredintarea celor doi minori si obligarea sotului la plata unei pensii de intretinere pentru acestia conform veniturilor pe care acesta le realizeaza.Aceasta va va ajuta sa va precinstituit probatorii in procesul de divort si se soltioneaza repede,avand acest caracter de urgenta.
Este bine sa apelati la consilierea unui avocat daca nu va puteti sustine cauzele in instanta:(
Divort
Fortuna1
Buna seara...am si eu o intrebare.Cumnata mea este casatorita si sotul ei locuieste in Spania si are un serviciu stabil cu carte de munca.Au impreuna un ... (vezi toată discuția)