avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Eroare esentiala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Eroare esentiala

Eroarea ce poarta asupra obiectului contractului se va sanctiona cu nulitate absoluta sau cu nulitate relativa potrivit NCC ?
Cel mai recent răspuns: andreidarius , utilizator 20:01, 28 Iulie 2013
Cu nulitate relativa. Este un viciu de consimtamant iar nulitatea poate fi acoperita. In VCC eroarea obstacol atragea nulitatea absoluta, insa eroarea obstacol este considerata a nu fi un viciu de consimtamant , este practic O absenta a consimtamantului partea neexprimandu si acordul pentru incheierea unui act juridic, ori viciu de consimtamant presupune Totusi un consimtamant exprimat.
in cazul in care partea semneaza un act fara sa aiba cunostinta ca semneaza instrainarea tuturor bunurilor, crezand ca este un testament ( consimtamantul lipsdeste cu desavarsire pt instrainare) potrivit NCC, vorbim deci de nulitate relativa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea unei donatii Otelia_A Otelia_A Buna ziua... As vrea si eu sa aflu cum se poate anula o donatie... Care sunt toate procedurile mai exact. Am nevoie de anularea unei donatii facute de tatal ... (vezi toată discuția)
Eroarea obstacol ContSters61634 ContSters61634 Buna ziua, In vechiul cod civil eroarea obstacol (asupra naturi sau a obiectului contractului) era lovita de nulitate absoluta. Din textul noului cod civil ... (vezi toată discuția)
Instrainarea dreptului de proprietate de catre o persoana fara discernamant sava88 sava88 Buna ziua. In anul 1998 mama mea a avut un grav accident vascular in urma caruia a ramas cu un handicap de gradul II. In urmatorii ani aceasta a mai avut ... (vezi toată discuția)