avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare silita rate
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare silita rate

Buna ziua,sunt pensionar si un fost coleg tot pensionar m-a rugat s-al girez,pentru un inprumut.El nu a platit ratele la timp si am primit o adresa, de la un birou executoriu ,ca trebuie,
sa platesc eu ratele lui.Cred ca vor sa-mi opreasca din pensie.Ma intreb de ce nu i-a facut lui direct s-ai opreasca din pensie.Ce pot sa fac pe cale legala sa nu-mi opreasca mie din pensie.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 09:21, 6 August 2013
Teoretic puteti formula contestatie la executare
Practic,avand in vedere calitatea dvs,daca beneficiarul de drept al creditului nu s-a achitat de obligatia contractual asumata,este temeinica si legala masura dispusa de executorul judecatoresc de aplicare procedura de recuperare de la girant
Nu aveti ce sa faceti, cand l-ati girat v-ati asumat acest risc.
Nu va ramane decat sa-l actionati in judecata pe cel ce l-ati girat.
Creditorul va trage maxim o treime atat din sursa de venit a debitorului cat si din venitul girantului, ca sa recupereze banii. Nu prea aveti ce sa faceti deoarece ati semnat contractul din buna voie, nesilit de nimeni.
Daca il actionez in judecata,voi recupera banii?.Colegul pe care l-am girat mi-a spus ca imi va inapoia banii, care urmeaza sa-i retina ,dar nu poti avea incredere in nimeni.E normal sa m-ai ajuti pe cineva in ziua de azi ,nu cred ca voi m-ai face asa ceva.
Puteti sa actionati in judecata, ceea ce veti obtine maxim, este scoaterea temporara a Dvs. din lista "datornicilor" pana in momentul in care debitorul principal al obligatiei are venit. Dar acest lucru depinde de mai multi factori, suma de recuperat, suma ce se poate retine de la debitorul principal, varsta debitorului principal.

In cazul in care suma restanta este mare, debitorul este varstnic si nici nu se poate retine sume mari din pensie, nu prea aveti sanse sa scapati fara plata.

Alte discuții în legătură

Problema contract imprumut - girant cosmin8917 cosmin8917 Buna seara, In anul 2007 am girat un coleg coleg pt un contract de imprumut de la CAR. in anexa la contract privind girantul sunt doua clauze, respectiv ca ... (vezi toată discuția)
Poprire girant, recuperare de la titularul creditului ami20021968 ami20021968 Am girat o persoana la CAR, aceasta nu a mai platit si mi-a fost trimisa poprire. Mentionez ca titularul lucreaza la aceeasi unitate din momentul imprumutului, ... (vezi toată discuția)
Sunt girant stupineany stupineany AM O MARE PROBLEMA. Sunt girant la o persoana care nu plateste ratele. Persoana in cauza detine un apartament+ alte bunuri. Eu sunt chirias dar am ... (vezi toată discuția)