avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Problema contract imprumut - girant
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Problema contract imprumut - girant

Buna seara,

In anul 2007 am girat un coleg coleg pt un contract de imprumut de la CAR. in anexa la contract privind girantul sunt doua clauze, respectiv ca renunt la beneficiul discutiei fata de creditoarea C.A.R. si la beneficiul de diviziune.

Saptamana trecuta am primit o instiintare ca trebuie sa platesc suma ramasa restanta, daca nu o sa fiu executat silit.

Ce pot face? Nu mi se pare corect sa platesc.

Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 2 Septembrie 2014
cosmin8917, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 22:13, 2 Septembrie 2014
Buna seara,

din pacate, prin girul dat chiar de dvs., chiar daca nu vi se pare corect, v-ati obligat fata de banca, la plata creditului, cum in cazul dvs. debitorul nu isi respecta obligatia de plata fata de CAR aceasta se indreapta catre dvs. uzand de girul dat de dvs.

Recomandat ar fi sa luati legatura atat cu cel pe care l-ati girat sa-l determinati sa isi achite creditul, si bineinteles cu CAR.

CAR, in cazul in care nu isi recupereaza debitele, poate solicita executarea silita atat impotriva debitorului cat si impotriva dvs. in calitate de girant.

Succes!
Daca nu vi se pare corect sa platiti, de ce l-ati girat ? V-ati asumat riscul..
Faceti contestatie la executare si cereti ca instanta sa constate caracterul abuziv al acelor clauze- renuntarea la beneficiul de discutiune si diviziune si sa anuleze formele de executare impotriva dvs.
Va trebui sa apelati la un avocat.
Daca veti ajunge in final la executare daca debitorului principal nu are ce sa-i ia.. veti plati si ramane sa il actionati dvs pe coleg in judecata pt a recupera ce veti plati in locul lui daca aveti de unde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Girant intr-un contract de imprumut la c.a.r. razarvescan razarvescan Buna ziua. Va rog, daca se poate, sa ma ajutati intr-o problema. Acum trei luni am girat un coleg de servici pentru un credit la C.A.R.-ul companiei la care ... (vezi toată discuția)
Poprire giranti ContSters294253 ContSters294253 BUNHA ZIUA. ESTE POSIBIL CA O PERSOANA CARE ARE UN CREDIT , A PUTUT LUA CREDITUL RESPECTIV AVAND UN NUMAR DE 4 GIRANTI,DIN MOTIVE, NUMAI DE EL STIUTE, ... (vezi toată discuția)
Imprumut ifn nicol-dd nicol-dd Buna ziua. Am o colega care a luat un imprumut de la C.A.R. Metropolitan iar din diverse motive nu a reusit sa plateasca trei rate. Conform contractului in ... (vezi toată discuția)