avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită sunt girant
Discuție deschisă în Executare silită

sunt girant

AM O MARE PROBLEMA.
Sunt girant la o persoana care nu plateste ratele.
Persoana in cauza detine un apartament+ alte bunuri.
Eu sunt chirias dar am masina..
Poate o firma de recuperare sa obtina o sentinta judecatoreasca prin care sa puna sechestru pe salar sau bunuri fara sa fiu chemat in istanta ?
Poate sa-mi retina din salar daca eu la un venit de 1500 lei am credite de 900 lei + descoperire pe card de 4000 lei,2 minori in intretinere.
In cat timp poate firma sa obtina sentinta ?
Ce pot face sa scap si sa-mi protejez familia si bunurile fara a plati ?
Pentru a nu fi executat silit, poprit salariu trebuie ca imprumutatul sa achite creditul.
Banca ce a acordat creditul are la indemana urmarirea veniturilor si bunurilor - atat a debitorului cat si a girantilor.
Nu intereseaza banca debitorului ca aveti propriile credite - rate dobanzi de achitat ci este interesata sa recupereze debitul de la cei care au inteles sa gireze.
Vorbiti cu "prietenul" sa-si achite creditul pentru a nu fi nevoit dvs sa achitati in locul lui
Daca va exista o actiune in instanta, in care sa fiti parte , trebuie sa fiti citat.Veti afla de proces.
Creditoarea poate sa faca popriri girantului, in cazul in care debitorul nu/si achita ratele. Daca vi se retine suma neplatita de persoana imprmutata, puteti sa va indreptati cu o actiune de pretentii, in instanta , pentru recuperarea banilor platiti pentru aceasta.
banca nu va tinea seama de problemele fiecaruia. Dvs, ati girat, deci stiati ce obligatii aveti in cazul in care nu se plateste datoria.
In momentul in care ati devenit girant, v-ati asumat un numar de riscuri la care era posibil sa va expuneti. Cel mai mare dintre aceste riscuri este tocmai acesta, cand persoana care a contractat creditul nu mai plateste ratele.

cea mai la indemana solutie pentru dvs. este sa convingeti acea persoana sa plateasca ratele in continuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata ratei la banca jean59 jean59 O cunostinta a facut un imprumut la banca si nu a platit rata 2 luni.Pentru suma luata de la banca a avut si 2 giranti care au girat cu bunuri imobile pentru a ... (vezi toată discuția)
Executare silita rate tati_sorin2000 tati_sorin2000 Buna ziua,sunt pensionar si un fost coleg tot pensionar m-a rugat s-al girez,pentru un inprumut.El nu a platit ratele la timp si am primit o adresa, de la un ... (vezi toată discuția)
Garant credit bancă care este valoarea NinaAlexandru NinaAlexandru Am garantat o persoană pentru un credit la banca iar această nu a plătit ratele corect și a fost data la executor judecătoresc.Eu am o pensie de 1212lei ... (vezi toată discuția)