avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Functionar public cu certificat de handicap
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Functionar public cu certificat de handicap

In situatia in care un functionar public, depune un certificat care atesta gradul II de handicap, handicap accentuat, fara dizabilitati fizice, angajatorul ce poate face, este vorba despre o institutie publica, trebuiesc luate masuri in ce priveste modificarea fisei postului, sau consideram ca acesta nu mai poate indeplini conditiile pentru a fi functionar poblic -nemaiavand capacitate deplina de exercitiu ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ggvv , utilizator 12:03, 31 Iulie 2013
Daca este vorba despe o dizabilitate psihica se poate lua in considerare capacitatea de exercitiu, insa nici atunci daca afectiunea este tratata. Insa un certificat de handicap nu ar trebui sa schimbe in nici-un fel atributiile, mai ales daca este vorba despre un functionar public, doar daca posesorul certificatului solicita asta, in sensul ca poate cere un timp de lucru mai mic sau transferul pe un post compatibil capacitatii de asimilare a informatiilor.

Pe langa asta certificatul de handicap constituie o facilitate privind scutirea de impozit si beneficiile pe care institutia le are.
multumesc, ma gandeam la Art.54, lit.(d), capacitate deplina de exercitiu.
Trimiteti persoana respectiva la medicul de medicina a muncii cu care aveti contract. Medicul, pe baza fisei de aptitudini specifica postului, va da apt sau apt conditionat sau inapt pentru postul respectiv. Discutati cu medicul de medicina a muncii si cu specialistii SSM pe care ii aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa aptitudini daniela-claudia daniela-claudia Va rog sa-mi spuneti daca fisa de aptitudini este obligatorie, cand se elibereaza si daca trebuie sa fie pastrata la dosarul personal sau in alta parte. (vezi toată discuția)
Adeverința medicală angajare maddo25 maddo25 Buna ziua! Doresc sa va adresez o întrebare legată de adeverința solicitată la înscrierea unui concurs, dacă este obligatoriu sa fie trecut de medicul de ... (vezi toată discuția)
Pot sa lucrez 8 ore daca am handicap grad 2 accentuat? lucian90 lucian90 Buna ziua, merg la comisii in fiecare an, deci am un certificat de handicap gr2 accentuat, pot sa lucrez 8 ore pe zi , fara a pierde aceasta indemnizatie? Am ... (vezi toată discuția)