avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita SRL - e posibil?
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita SRL - e posibil?

buna seara,
am un SRL-ma ocup singura de acest magazin-eram eu si sotul meu in acte, dar acesta a decedat si am ramas singura.
am ceva datorii la stat, doresc sa platesc TVA-ul si sa ramana penalitatile, care e o suma cat datoria.
ce se intampla daca nu pot plati si penalitatile ?
ma pot executa silit ? ce se ia in considerare la executarea silita? masina si apartamentul sunt bunuri ale mele si sotului(decedat)-acum unica proprietara, nu e niciun act in care sa stipuleze numele firmei in aceste bunuri, dar numele meu apare si in actul constitutiv al firmei, si in actele casei si ale masinii...imi pot lua acestia bunurile pt ca e numele meu ?
daca nu reusesc sa platesc nici TVA-ul datorat, cum se face executarea ?
multe multumiri!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:42, 31 Iulie 2013
Atata timp cat controlul de la finante nu va găsi chestii imputabile administratorului - gen furt, tranzactii dubioase - nu pot atenta la averea personala a dumneavoastra. Multe firme intra in faliment pentru ca nu mai au cui vinde si au datorii. Se declara insolventa si vand ce mai exista din inventarul societatii. Va pun poprire pe contul bancar si va cer ce mai este in casa. Daca nu e nimic nu iau nimic indiferent de datori aveti - 1 sau 20.000 sau 39.700. La finante nu ii intereseaza ca ati platit 20.000 sau 2 lei din cei 39.700, va trateaza la fel. Valoarea minima a datoriilor pentru care poate fi ceruta insolventa este sau 30.000 sau 45.000 lei (nu stiu sigur) Sub aceasta suma vor astepta. Peste aceasta suma va pot cere insolventa.
Dar este mai bine sa nu asteptati sa ceara fiscul insolventa ci sa faceti dvs. primul pas.

Un argument in fata instantei este si acela ca, desi figurati ca asociat cu 50% din capitalul social si ca administrator, datorita decesului sotului care detinea cealalta jumatate firma a clacat si nu si-a mai putut plati datoriile. Cred ca puteti avea sorti de izbanda, desi presupune niste costuri.
Ultima modificare: Marți, 30 Iulie 2013
Iulian MANEA, Contabil
va multumesc pentru raspunsuri.
mie imi era teama ca vor incerca sa imi ia bunurile=casa si masina,desi nu sunt pe firma.
dupa cum am spus, voi incerca sa platesc datoria-debitul si sa raman cu penalitatile doar, ca am inteles ca alea nu e chiar asa urgent sa fie platite. un caz cunosc cand administratorul a platit datoria si a ramas cu penalitatile si i-a tras fiscul 10lei lunar din pensie. el e plecat din tara, traieste bine-mersi in alta tara , singura pbl care e ca nu isi poate inchide firma, dar in rest, spune el, nu sunt alte pbl ca nu plateste penalitatile, pt ca datoria e platita si nu mai cresc penalitatile....
Cum am mai spus, nu conteaza ca platiti datoria sau penalitatile sau nici una pentru fisc. Daca au din ce lua, iau, nu au, nu iau. Nu va pot pune poprire pe bunurile personale cat timp nu exista probleme.
sa inteleg ca daca nu am de unde platii, nu trebuie sa platesc ? adica eu datoria de 20.000 o iau imprumut de la cineva (cumnata mea) sa o platesc la fisc, pt ca din magazin nu o pot plati. deci banii "ii dau din casa" nu din incasari/profit. as vrea sa inchid firma, dar cu datorii nu se poate....

Alte discuții în legătură

Sfaturi insolventa sau reorganizare? aZu aZu Buna ziua, Am o firma cu datorii la stat de 80.000 ron, din care 25.000 sunt tva si impozit pe profit iar restul penalitati, mentionez ca suntem doi ... (vezi toată discuția)
Incapacitate de plata vasile_r vasile_r Sunt asociat unic si administrator la un SRL. am acumulat datorii la fisc de circa 14000 ron, la terti de circa 10000 ron, si figurez cu circa 20000 ron bani ... (vezi toată discuția)
Executare silita pe societate melindaanab melindaanab Buna seara. Sotul meu are o firma cu o datorie mai mare si firma cere falimentul. executarea silita include bunuri private sau numai ale firmei? Fiindca are o ... (vezi toată discuția)