avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare apartament prima casa cu modificari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare apartament prima casa cu modificari

Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Intentionez sa cumpar un apartament de 3 camere care are o modificare: peretele dintre sufragerie si hol (cel pe care se afla usa) a fost daramat complet. Acum in sufragerie se intra direct din hol, urcand doar o treapta.
Din cate am inteles, proprietarul nu are nici un fel de autorizatie.
Avand in vedere ca am de gand sa cumpar prin creditul "Prima casa", aveti idee daca banca va verifica si cere ca modificarile sa fie in legalitate? Exista posibilitatea sa accepte cadastrul vechi si sa ma lase sa il cumpar asa? Daca da, ulterior, la ce riscuri ma supun? Cum pot sa stiu daca era perete de rezistenta?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 28 Iulie 2013
GabrielaTo, utilizator
Cel mai recent răspuns: GabrielaTo , utilizator 12:45, 28 Iulie 2013
Daca in documentele existente la OCPI nu este operata modificarea,analizati avantajele si dezavantajele,inclusiv si alte variante de imobile
Problema adevarata este evidentiata in ultima dvs. intrebare. Daca era perete de rezistenta. Chiar daca ati primi apartamentul cadou, nu v-as sfatui sa va mutati acolo daca peretele daramat este de rezistenta. Daramite sa-l mai si cumparati. Intrarea in legalitate se poate face oricand: fie conditionati cumpararea apartamentului de obtinerea de catre actualul proprietar a autorizatiei de constructie pentru modificare (cel mai sanatos lucru) chiar daca banca isi da acordul numai pe baza releveului initial ; fie, dupa cumparare, va ocupati dvs. de obtinerea autorizatiei si actualizarea releveului apartamentului si cadastrului. In acest din urma caz, daca aveti o surpriza si nu obtineti autorizatia pentru ca era vorba de un perete de rezistenta si constatati ca ati dat bani sa va mutati intr-un sicriu? Deci, parerea mea, solicitati vanzatorului sa rezolve problema ori cautati un alt apartament. Doar il luati sa traiti in el, nu sa va grabiti moartea.
Ma intreb daca nu cumva in schita apartamentului sunt cumva evidentiati peretii de rezistenta si sa imi dau astfel seama daca e cazul cu peretele daramat.
Edina, multumesc tare mult pt raspuns!
Ultima modificare: Duminică, 28 Iulie 2013
GabrielaTo, utilizator
ynocentta a scris:

Daca in documentele existente la OCPI nu este operata modificarea,analizati avantajele si dezavantajele,inclusiv si alte variante de imobile

Multumesc pentru sfat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie pentru modificare perete aura 48 aura 48 Am si eu o intrebare. Daca renovez apartamentul si modifi o parte din peretele de la baie (nu este perete de rezistenta) pentru a marii spatiul ptr masina de ... (vezi toată discuția)
In 2002 a fost demolat un perete din interiorul unui apartament isabel30061964 isabel30061964 In 2002 am preluat un apartament cu doua camere, modificat. Peretele dintre intrare spre bucatarie a fost desfiintat. Nu stiu daca era de rezistenta sau nu. ... (vezi toată discuția)
Modificari/demolari pereti apartament Simonca Simonca Buna ziua, Vreau sa achizitionez o garsoniera care prezinta modificari, ce nu sunt prinse in cadastru (doi pereti au fost sparti: dinspre camera spre ... (vezi toată discuția)