avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... In 2002 a fost demolat un perete din interiorul unui ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

In 2002 a fost demolat un perete din interiorul unui apartament

In 2002 am preluat un apartament cu doua camere, modificat. Peretele dintre intrare spre bucatarie a fost desfiintat. Nu stiu daca era de rezistenta sau nu. Cadastrul este mai vechi si nu apare modificarea. Vreau sa vand apartamentul, dar se pare ca imi trebuie un act pentru acel perete. Eu personal, nu am adus nicio modificare. Imi puteti explica despre ce este vorba ? Au trecut 13 ani de atunci.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 09:29, 31 Decembrie 2015
isabel30061964 a scris:


Peretele dintre intrare spre bucatarie a fost desfiintat. Nu stiu daca era de rezistenta sau nu.


Peretele desfiintat nu avea incastrata usa de acces catre bucatarie?
Din cadastrul pe care il detineti trebuie sa rezulte daca peretele desfiintat face sau nu parte din structura de rezistenta a condominiului
Singura varianta pntru solutionare este sa desfasurati dv demersuri pentru intrare in legalitate,respectiv realizati proiect tehnic,solicitati la serviciul urbanism din primarie autorizatie de contructie si certificat de urbanism
Cu documentele justificative solicitati la ocpi executarea de masuratori cadastrale


Nu are importanta daca peretele avea usa sau nu. Acum peretele nu mai exista si ori bucataria este comuna cu holul de intrare ori cu una din cele doua camere.
Pe schitele apartamentelor (mai vechi, mai noi sau de acum 13 ani) nu scrie care sunt pereti de rezistenta si care nu.
Am raspuns intrebarilor si nedumeririlor postate de @ynocentta.

@isabel30061964,
Cu modificari ori fara modificari, puteti vinde apartamentul si pentru aceastamergeti la un notar cu actele pe care le aveti impreuna cu cumparatorul.
Nu discutati de acea modificare, ci aratati doar actele la notar. Notarul va spune daca acel cadastru pe care-l aveti este valabil sau nu.
Daca va spune ca este valabil incheiati tranzactia.
Daca va spune ca trebuie sa faceti alta lucrare cadastrala, o faceti. Apelati la un cadastrist si va face lucrarea. Facand masuratori, schite... va apare in noul cadastru situatia actuala si apoi faceti vanzarea la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificari/demolari pereti apartament Simonca Simonca Buna ziua, Vreau sa achizitionez o garsoniera care prezinta modificari, ce nu sunt prinse in cadastru (doi pereti au fost sparti: dinspre camera spre ... (vezi toată discuția)
Cadastru modificari apartament MadalinaMit MadalinaMit Buna ziua. Va rog ajutor. Am cumparat, in 1997, un apartament cu trei camere. Blocul este construit in 1976. In contractul de cumparare vanzare nu este ... (vezi toată discuția)
Primul cadastru pentru un apartament modificat AndreeaFP AndreeaFP Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: impreuna cu mama mea detin un apartament cu 4 camere (in acte), dobandit in 2012 in urma succesiunii ... (vezi toată discuția)