Buna!Situatia este in felul urmator eu impreuna cu sora mea suntem orfani de ambii parinti si prin succesiune am mostenit casa in care locuim casa pt care ai nostri siau dat viata sa o ridice iar acum sora mea care nu a mai trecut acasa de # ani de zile vrea sa ma dea in judecata pentru partea ei chiar daca toate facturile sunt pe numele meu si eu am platit tot in acesti # ani am si chitantele
cineva ma sfatuit ca daca se ajunge la judecata sa ma prezint cu toate facturile si chitantele fiindca daca pot atesta ca eu am intretinut tot voi avea castig de cauza si partea surorii se va reduce de la jumatate la sfert din valoarea casei asta daca nu va putea sa achite jumatate din costurilr de intretinere
este adevarat se poate asa ceva si daca da care este intervalul minim sa pot aplica acest lucru nu vreau sa se ajunga aici dar daca ea face demersurile si o pot contracara astfel poate ajungem la o intelegere fiindca nu vreau sa ajung pe drumuri din cauza ca sora mea este asa si ar fi pacat sa vindem casa parintilor nostri mai ales ca tot ce au facut au facut pentru noi
Daca aveti facturi va puteti judeca.
Procesul este insa foarte dificil.
Ramane de vazut in ce masura se vor aprecia facturile.
Nu puteti dezbate succesiunea la notar.
La instanta sunt costuri ridicate mai ales ca aveti nevoie si sa va angajati avocat care sa va apere foarte bine.
Impartiti casa in 2 de comun acord. Fiecare ia o jumatate, face ce vrea cu ia si s-a terminat discutia. Intrari separate, alei separate, teren jumatate, gard...
Daca bunul imobil este comod partajabil si va intelegeti mergeti la notar.
Va trebui insa facuta o expertiza.Daca notarul nu va dori sa va faca dezbaterea succesiunii tot la instanta veti ajunge dar veti putea sa va intelegeti si sa rezolvati mai simplu.
In acest caz poate sa isi vanda partea iar dvs.sa ramaneti cu ceea ce doriti.
Mostenire casa
pv42mipo
Buna ziua!Suntem 4 surori,ce avem in proprietate,in parti egale,casa parinteasca.Dupa moartea parintilor,de care toate am avut grija,una dintre surorile ... (vezi toată discuția)
Partaj dificil!
Tarzan2012
Doua surori au dezbatut succesiunea dupa tatal lor. Au mostenit o casa si teren. De taiat casa pe din doua nu se poate,asa ca sora A.i-a propus sorei B. ca ... (vezi toată discuția)