avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum pot sa am drepturi asupra copilului dk sotia mea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum pot sa am drepturi asupra copilului dk sotia mea ma santajeaza ca nu ma mai lasa sa il vad

Buna ziua, cum pot sa obtin drepturi asupra copilului daca sotia mea ma santajeaza daca ma mut se razbuna nu ma mai lasa sa il vad? Situatia noastra a devenit tot mai dificila pt ca de multe ori ne desparte copilul la certuri si pt mine e foarte grav ca ma santajeaza cu asta si nu stiu cum sa procedez sa nu pierd copilul?
Ea refuza sa vada efectele asupra copilului, eu vreau prin comun acord, ea nu vrea de teama sa nu ramana singura, pt liniste as vrea sa ma mut dar e dificil cum ea vrea sa se razbune
E o solutie buna sa cer si eu custodia coplilui? pt ca avem drepturi egale si asa pot evita sa abuzeze doar ea de aceste drept, are 5 ani jumatate coplilul
Cum pot evita razbunarea sotiei incat sa nu devina o trauma divortul pt copil si totusi sa ma dreptul de vizita asupara lui?
S epoate acuza de abuz sotia dk imi inrezice dreptul asta si ce pot face sa mi-l recastig?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Alina Musat , Avocat 17:27, 17 Martie 2009
Daca va referiti la "divort" cand spuneti mutat, atunci acesta trebuie facut cu "acte in regula" prin proces in instanta si in ceea ce priveste copilul, puteti cere incredintarea acestuia in favoarea dumneavoastra.Sincer, sansele sa-l obtineti sunt minime, aceast in cazul in care nu puteti demonstra ca sotia este criminala, alcoolica, drogata sau nebuna cu acte in regula.Se poate stabili un program de vizitare in momentul divortului si astfel nu va mai putea sa va santajeze.
va dorim succes.
Daca minorul nu va fi incredintat dvs., aveti la dispozitie actiunea de stabilire legaturi personale cu minorul, ceea ce inseamna ca se va stabili un program de vizitare a minorului la domiciliul dvs.sau al sotiei, depinde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie minor / drept de vizita alinapopalina alinapopalina Buna ziua, Am un prieten caruia ii este teama sa divorteze pt ca avand un copil minor, sotia il santajeaza ca nu va mai vedea copilul (este o persoana ... (vezi toată discuția)
Program vizita zitus zitus as mai avea nevoie de putin ajutor:) :D am divortat, custodia copiilor am primit o, tatal copiilor nu se intereseaza de ei deloc, dar parintii lui, tot ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara marco-sainz marco-sainz Sunt divortat,copilul a fost incredintat mamei,el avand o varsta frageda la data procesului.Am platit pensia alimentara ani la rand,dar de 2 ani fosta sotie a ... (vezi toată discuția)